Politiker häktad för våldtäkt grov fridskränkning mot barn i Vimmerby

| 4 maj, 2021

Fredagen den 30 april i år så häktades en känd politiker i Vimmerby efter att han gripits och anhållits tisdagen den 27 april. Enligt åklagaren så misstänks mannen för flera barnvåldtäkter samt grov fridskränkning. Och brotten ska ha begåtts mot en person han har en nära relation till. Våldtäkterna ska ha skett mellan 2012 och 2015. Den grova fridskränkningen ska ha skett från våren 2016 till anhållandet. Politikern häktades vid 11-tiden i fredags på sannolika skäl. Enligt uppgifter från domstolen häktad mannen med restriktioner då åklagare Charlotte Genberg anser att det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis och avviker.

Hon säger: “Han är häktad på sannolika skäl för upprepade fall av våldtäkt mot barn och grov fridskränkning. Målsägande har han en nära relation till.”
Åklagare Charlotte Genberg bedömer utredningsläget som gott och hon säger vidare: “Nu följer sedvanliga utredningsåtgärder. Det blir förhör med vittnen i närheten och ytterligare förhör med målsägande. Vi ska även höra den misstänkte själv igen.”
Åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal eller begära omhäktning av politikern, under denna tid ska hon undersöka teknisk bevisning.

Men hon förvarnar redan nu om att hon nog behöva förlänga den tiden. Enligt uppgift så har en dator tagits i beslag och datormaterial ska undersöka närmare.
När Vimmerby tidning vat i kontakt med politikerns gruppledare så säger denne: “Jag är chockad. Jag får inte fram ett ord. Det är vad jag kan säga.”
Vimmerby tidning skriver vidare att gruppledaren är märkbart berörd när de pratar med honom. Gruppledaren meddelar också att denne kommer föra informationen vidare till ordföranden och andra politiker.

Denne uppger också att det pågår ett uteslutningsärende mot politikern, som varit medlem av partiet en lång tid. Ett beslut om detta väntas nästa vecka.
Enligt uppgift nekar politikern till brott.
Obekräftade uppgifter som Samhällsnytt skriver om säger att politikern ska vara aktiv i Centerpartiet, och ledamot i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Vimmerby. Brottsoffret ska vara ett yngre barn. Och enligt vad åklagare Charlotte Genberg sagt till den tidningen så ska det vara ett yngre barn som blivit utsatt för upprepade fall av våldtäkt.

https://nyheteridag.se/c-politiker-haktad-misstanks-for-flera-barnvaldtakter/?fbclid=IwAR1pOoud7bT-IzGjB0a5_aC3ocZDqpNsLJ0Pr7_jw3B2I3GChWFU32fNnFo
https://www.dagensvimmerby.se/nyheter/blaljus/e/93271/kand-politiker-misstanks-for-valdtakt-mot-barn/
https://www.dagensvimmerby.se/nyheter/e/93273/gruppledaren-efter-haktningen-far-inte-fram-ett-ord/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.