38-åringen misstänkt för balkongdådet i Eslöv åtalas inte för detta. Åtalas däremot för vad han gjorde mot sin före detta flickvän.

Det har nu framkommit nya uppgifter om den 38-åriga man som står åtalad för att slängt ut sin flickvän från en balkong i Eslöv. Men under utredningen av mordet på 38-åringens flickvän har det nu framkommit andra uppgifter om mannen. Enligt utredarna har det nu framkommit att mannen plågat en tidigare flickvän med utdraget våld. Enligt åtalet som mannen nu står inför ska 38-åringen plågat sin tidigare flickvän med elstötar och använt piska mot henne. Mannen ska även med jämna mellanrum genomfört kontroller av den tidigare flickvännens underliv. Detta samtidigt som frivården målade upp en annan bild av mannen, som enligt deras utredning inte hade några våldsamma värderingar.

Enligt åklagare Maja Källén så finns där sannolikt inte tillräckligt med bevis mot mannen i den delen att han knuffat kvinnan over balkongräcket i Eslöv, inte så att det räcker till att väcka åtal för mord.
Hon säger: ”Där finns helt enkelt inga vittnen som sett kvinnan falla från balkongen. Däremot har det framkommit att 38-åringen tidigare i livet har plågat och misshandlat en tidigare flickvän som han bodde ihop med i nordvästra Skåne. Detta vittnesmålet går stick i stäv tvärs emot det som frivården skrev om mannen i en utredning. I den utredningen skrev myndigheten att de inte kunde identifiera några ”kriminologa riskfaktorer”.

Men den tidigare flickvännen har i förhör berättat om det helvete hon genomlevde under fyra månader 2020. Om hur 38-åringen helt kontrollerades hennes liv och då hon även blev utsatt för elstötar och misshandel med piska och läderbälte. Enligt kvinnan ska mannen även tänt fyr på hennes kläder när hon bar dem och klippt hennes hår. Han ska också vid flera tillfällen genomfört undersökningar av hennes underliv. Maja Källén radar upp åtta olika händelser i åtalet mot 38-åringen. Händelser som beskriver hur mannen även misshandlade kvinnan med knytnävsslag och hur han dödshotade henne samt hur han slog sönder sönder hennes bostad.

38-åringen ska även tagit kontroll över kvinnans telefon, mailkonto och hennes Facebook-konto. Den misstänkta 38-åringen nekar till brott, men i bevisningen finns där bland annat ljudfiler från hans mobiltelefon som motbevisar hans nekande, i dessa ljudfiler finns bevis på hot, misshandel och våldtäkt. Enligt åklagaren gjordes inga polisanmälningar om övergreppen.
Hon säger: ”Hon känner sig uppenbart till freds med att bara komma ifrån förhållandet. 38-åringen åtalas nu för grov kvinnofridskränkning vid Lunds tingsrätt.”

Men det verkar inte bli något åtal för mord. Om mannen fälls på alla åtalspunkterna så blir straffet flera års fängelse.
Jag frågar mig dock varför inte åklagaren även åtalar 38-åringen för mordet på kvinnan i Eslöv?
Eller ska den kvinnan inte få någon upprättelse efter sin död?
Vad blir det då för någon rättvisa?
Men det svenska rättsväsendet verkar vara skevt på något vis då de kan åtala någon för olaga jakt utan att några fällor blivit utsatta eller skott avlossats men inte åtala någon för mord när det uppenbart finns både motiv och möjlighet att mannen utfört dådet.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/slog-sambo-med-piska-kravde-koll-av-underliv/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “38-åringen misstänkt för balkongdådet i Eslöv åtalas inte för detta. Åtalas däremot för vad han gjorde mot sin före detta flickvän.

 1. Anderssonskan

  Det är lätt att förstå vilka en sån här trevlig typ röstar på.
  Det är därför han är bortkommen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.