Mänskliga kvarlevor hittade i Saltkällan, befaras vara saknade Alexander

| 6 maj, 2021

Jag skrev i går morse om att det hittats kvarlevor under tisdagen vid Saltkällan i Munkedals kommun. Under gårdagen var polisens tekniker åter i det avspärrade området och fortsatte sin undersökning. På tisdagen ville dock inte polisen säga om det var mänskliga kvarlever de funnit, men på onsdagen så kunde de konstatera att det som hittats kommer från en människa. Om polisen gjort några fler fynd under onsdagen är inte klart men de sade under onsdagen att de arbetar utifrån teorin att det kan vara kvarlevor från Alexander Carlsson som de funnit. Han försvann från ett hotell i Munkedal i januari 2020.

Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal sade under onsdagen: “Vi kan ju inte vara helt säkra. Först måste vi analysera det vi har hittat.”
Det som väntar i utredningen härnäst är väntan på analysresultat från både Nationellt forensiskt centrum samt Rättsmedicinalverket.
Sten Rune Timmersjö fortsätter med: “Vi väntar på DNA-analys och även på svar om det finns skador på skelettdelarna.”
Sten-Rune Timmersjö menar också att det var viktigt att fyndet gjordes. Inte bara ur en polisiär syn utan för de anhöriga, om det nu visar sig vara Alexander vi har hittat. Och för de anhörigas skull så får vi hoppas att polisen har rätt i sina antaganden så familjen får ett avslut på hans försvinnande.

https://www.expressen.se/gt/manskliga-kvarlevor-hittade-befaras-vara-saknade-alexander/?fbclid=IwAR3pXcXsPduYI2dTUVnvSPbCVStiIpuOycN76jwVDx5AoVM9el8OnGKPJUE

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.