Riksdagsledamot Sara Heikkinen Breitholtz uppmanas lämna sitt uppdrag då hon misstänks för brott efter olyckan i Kungsbacka 2020

| 6 maj, 2021

Under gårdagen uppmanades riksdagsledamot Sara Heikkinen Breitholtz att lämna sitt uppdrag som riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Halland. Detta efter att hon delgivits misstanke om brott efter den trafikolycka som hon orsakade den 13 december 2020. Under onsdagen meddelade åklagare Anders Jacobsson att delge henne misstanke om brott, detta efter att hon vid olyckan då hon körde in i en buss var påverkad av narkotikaklassade mediciner. Och även om överåklagare Anders Jakobsson vid särskilda åklagarkammaren bara några dagar efter att olyckan hänt sade att ingen är misstänkt för brott i nuläget så väljer nu den lokala åklagaren att delge henne misstanke om brott.

Anders Jacobsson sade till SVT Nyheter Halland under onsdagen: “För att få en total bild av vad som hänt, så måste jag höra henne och då måste jag delge henne misstänkt för brott. Jag kan inte säga så mycket mer i nuläget.”
Men under gårdagen verkade det som om tålamodet för Socialdemokraterna i Halland trutit och att både riks och S-föreningen i Halland inte längre har förtroende för henne.
Ronny Löfquist, ordförande i Socialdemokraterna Halland sade under gårdagen: “Att vara riksdagsledamot är ett förtroendeuppdrag, den gränsen är nådd.”
En annan som också har uttalat sig i ärendet är Ann-Louise Lundqvist , ordförande Kungsbacka Arbetarekommun som sade: “Jag tycker hon ska lämna sina uppdrag.”

Polisutredningen som nu följer efter att åklagaren delgett henne misstanke om brott ska bland annat klargöra om Sara Heikkinen Breitholtz har kört påverkad. Något som hon själv i det närmaste erkände då hon i sociala medier själv skrev efter olyckan att hon tagit medicin som hon hade recept för.
Hon skrev också då på sociala medier: “Jag måste ta ansvar för det som har hänt och jag vill bli behandlad på samma sätt som jag anser att andra ska behandlas i min situation. Jag har sjukskrivit mig och kommer fortsätta arbetet med mina läkare. Jag kommer att söka mer hjälp och självklart inte köra bil förrän jag och en läkare hittar en riskfri medicinering.”
Men man frågar sig varför hon inte tog det steget tidigare då hon redan på våren 2020 blivit stoppad av polis under en vinglig bilfärd.

Även vid detta fallet blev det en utredning, en utredning som senare lades ner.
Jag frågar mig hur många andra personer som blir stoppade för att de kör vingligt eller råkar ut för en olycka med narkotikaklassade mediciner i blodet slipper åtal för rattfylleri?
Jag för egen del tror inte det är så många, men det är väl så att tillhör man den politiska eliten så slipper man undan med mycket mer än vad den vanliga medborgaren blir bestraffad för.
Jag frågar om det är ett rättvist rättsväsende som ser mellan fingrarna för vissa men dömer andra för samma brott?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/riksdagsledamot-sara-heikkinen-breitholtz-s-misstanks-for-brott-uppmanas-lamna-sitt-uppdrag?fbclid=IwAR2WkE3VgmySi6ACZG1QloVDXTRs9Fj-FE14ga0f_fSe-KgEjH7UIqcJpoE
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/s-har-inte-fortroende-for-heikkinen-breitholtz
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/riksdagsledamot-kommenterar-olycka-i-social-media

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.