Tre sprängningar på under en timme i Malmö under natten till torsdagen

| 6 maj, 2021

Under natten mot torsdagen har det varit en hektisk natt för både polisen och Nationella bombskyddet i Malmö. Det har sprängts hej vilt. Inte mindre än tre sprängningar på mindre än en timme. Den första inträffade på Docentgatan vid 2.40-tiden. Många larmade om denna sprängning då den både lät högt och att den orsakade att flera fönster krossades på byggnaden där den var placerad. Polis och nationella bombskyddet har varit på plats och gjort en teknisk undersökning. En person är förd till sjukhus efter denna sprängning, men enligt uppgift är det oklart om det har med sprängningen att göra.

Nästa larm om en sprängning kom in till polisen vid 2.50-tiden. Då rörde det sig om en sprängning vid en port på Nydalavägen. Polisen sände flera patruller till platsen och när de anlänt såg de att det var stor oreda på platsen. Enligt uppgift ska flera ytterdörrar ha skadats, det ska också finnas skador på själva flerfamiljshuset. Polisen utrymde huset och de boende fick samlas och tillbringa natten i en förskola i närheten. Kommunens krisstöd och socialförvaltningen har aktiverats under natten.

Alla tre explosionerna inträffade i de södra delarna av Malmö.

Även här tillkallades nationella bombskyddet och de gjorde under natten tillsammans med polisen en teknisk undersökning av platsen. Enligt uppgift ska ingen ha skadats fysiskt vid sprängningen, men vilka psykiska skador sprängning orsakat går nog bara att att se i framtiden. Det tredje larmet om en sprängning i Malmö denna natt kom vid 3.20-tiden. Då var det i en butik på Sörbäcksgatan som det exploderat. Butiken liksom en parkerad bil har fått skador vid denna sprängning som också väckte en massa boende.

Polisen spärrade av platsen och kallade in nationella bombskyddet även till denna sprängning. Ännu på torsdagsmorgonen vet polisen inte vad det är som har exploderar men de säger sig arbeta efter hypotesen att sprängningarna har ett samband med varandra.
Ännu vid 7.30 var alla tre platserna avspärrade. Och nationella bombskyddet jobbade fortfarande vid den sista platsen på Sörbäcksgatan. Enligt polisen kommer det att ske mer teknisk utredning, om det gäller alla platserna eller bara Sörbäcksgatan är dock oklart.

Under torsdagen kommer utredningsåtgärderna att fortsätta, bland annat med dörrknackning och informationsinhämtande från de boende på de olika adresserna. Polisen hoppas att någon kan ha sett något eller någon innan sprängningarna skedde. Ingen har under natten mot torsdagen gripits för sprängningarna som polisen rubricerar som grov allmänfarlig ödeläggelse.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/tre-explosioner-i-malmo-pa-en-halvtimme
https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/flera-explosioner-i-malmo-flerfamiljshus-utrymt/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.