DEN AKUTA ELKRISEN: Kärnkraftverken larmar om stängning – ”Alla måste få veta”

Foto av Curt-Robert Lindqvist

Ringhals och Forsmark har gått ut med ett ”urgent market message” till den svenska elbörsen. Nu kan kärnkraftverken tvingas stänga inom bara några år. ”Det är fakta som alla måste få veta”, säger Björn Linde, vd på Ringhals och Forsmark till TN. Anledningen är att regeringen inte ger besked om hur uttjänt kärnbränsle ska förvaras.

I onsdags gick Ringhals och Forsmark ut med ett så kallat UMM meddelande, urgent market message, till den svenska elbörsen Nord Pool. Det är något som elproducenter måste göra vid händelser som påverkar eller riskerar att påverka tillgången på el och därmed även elpriserna. Den här gången var innehållet ovanligt allvarligt.”

Läs i tidningen näringslivet


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.