Göran Svensson: Varför nämns ALDRIG mun- och andningsskydd av FHM? Prestigetänkande om ‘heliga kor’ går före ansvarstagande!

Folkhälsomyndigheten (FHM) vägrar fortfarande nämna mun- och andningsskydd som en av sina ‘heliga kor‘.

Regeringen tvingades vända under galgen och ‘körde över’ FHM (HÄR).

Men FHM vägrar rekommendera dem som ett ‘bångstyrigt’ barn som inte är ‘byxmyndigt’.

Bilderna nedan är hämtade från FHMs presskonferens den 6/5-2021 som radar upp flera åtgärder som kan bidra till minskad smittspridning, men mun- och andningsskydd listas ALDRIG, trots att dessa internationellt ses som en av de viktiga åtgärderna för att minska smittspridning och då framför allt i kollektivtrafik, inom- och utomhusmijöer där trängsel kan uppstå. Exempelvis, i storstadsregioner rekommenderas användningen i kollektivtrafiken av dessa skydd dygnet.

En kritisk fråga är vilka vetenskapliga belägg det finns mot att INTE använda mun- och andningsskydd vid trängsel. En annan är vilka vetenskapliga belägg finns att ‘tvätta händerna’ är effektivare än att ‘använda mun- och andningsskydd’ vid trängsel. Det ställs få kritiska frågor varför den ena eller den andra åtgärden rekommenderas eller INTE.

När en myndighet medvetet vägrar nämna en betydelsefull åtgärd utsätts människor för risker som kan orsaka allvarlig sjuklighet och död helt och hållet i onödan.

Det är INTE så konstigt att många i Sverige INTE använder mun- och andningsskydd.

Prestigetänkande om ‘heliga kor’ har bidragit till onödig sjuklighet och död (HÄR).

Samma prestigetänkande har gått före ansvarstagande.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

[wpedon id=”277″

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.