Mordet i Vivalla natten till onsdagen började som ett fotbollsbråk under Ramadan cup

| 7 maj, 2021

Den mannen som sköts till döds under natten till onsdagen i Vivalla i Örebro tror polisen är på väga att klaras upp. Enligt dem ska det hela handla om ett fotbollsbråk som urartar. Bråket började på fotbollsplanen några dagar tidigare och under en fotbollsmatch i Ramadan cup. Under matchen var det några personer som inte kom överens om några enkla saker. Enligt en anonym källa ska den nu avlidne mannen gått emellan de bråkande för att lugna ner dem. Efter att matchen var slut ska dock bråket ha fortsatt, och eskalerat.

Den anonyma källan säger till Nerkes Allehanda: ”Som jag förstår det så letade gärningsmännen efter den nu döda i området. När han sen kom ut så sköts han ihjäl.”
Enligt det anonyma vittnet är inte detta första gången som det varit ”stökigt” kring cupen. Det ska ha hänt även tidigare år.
Det anonyma vittnet ska ha sagt: ”Jag har väntat på att det skulle ske något. Det har varit bråk i samband med fotbollsmatcherna i flera år. Och detta är inte sista gången någon skjuts i Vivalla. Det krävs krafttag från både politikerna och föreningarna för att få till en förändring i området.”

Fortfarande på fredagsmorgonen var skytten på fri fot. Men två av skyttens medhjälpare sitter sedan natten till onsdagen anhållna för medhjälp till mord. Om det var dessa som körde den nu avlidne till sjukhuset efter dådet eller det är några andra är dock inte känt. För övrigt så har polisen inte hittat någon koppling till någon typ av kriminella gäng eller annan typ av organiserad brottslighet i ärendet.
Så man frågar sig då hur skytten kommit över vapnet?

https://www.expressen.se/nyheter/fotbollsbraket-sparade-ur-ung-man-skots-ihjal/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.