Vilka bär skulden till judehatet i Malmös skolor? Israels ambassadör i Sverige Ilan Ben-Dov förklarar…

I debattartikel efter debattartikel av ledande Socialdemokrater och i uttalanden från desamma i mainstreammedia får vi ideligen höra att det är de Sverigedemokraterna som är den stora faran och det är de som spär på rasismen och antisemitismen i Sverige.
Men har dessa debattörer frågat vad judarna själva har för uppfattning om vilka som är de största antisemiterna i landet?
Inte för jag tror det i alla fall, utan deras uttalanden och debattartiklar kommer från förutfattade meningar som sprids från själva kärnan av Socialdemokraterna, nämligen Stefan Löfven, Morgan Johansson och Annika Strandhäll för att nämna några av de värsta.

Idag kan man läsa på Expressen debatt en annan uppfattning om vilka som sprider antisemitismen. Det är en debattartikel av Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör i Sverige. I denna debattartikel så tar han upp bland annat antisemitismen i Malmö och då speciellt i Malmös skolor. Ilan Ben-Dov skriver att han “har med stort intresse läst den rapport som nyligen publicerats om antisemitismen i Malmös skolor men också noga följt den offentliga debatten i denna fråga. Man bör verkligen uppskatta det faktum, att det var på Malmö Stads eget initiativ som rapporten i fråga kom till stånd. Anledningen till att så skedde är också uppenbar. Antisemitism är en sjukdom och likt varje annan sjukdom kan den inte botas utan att först ha blivit korrekt diagnosticerad. Bara en riktig och exakt diagnos av symptomen möjliggör effektiva motåtgärder.”

“En av rapportens viktigaste slutsatser är att vad som hitintills gjorts för att bekämpa antisemitismen helt enkelt inte är tillräckligt. Rapporten målar upp en bild av ett akut och mycket allvarligt läge men det verkar ändå inte finnas någon verklig känsla av brådska.
Man får intrycket av att de åtgärder man så långt tillgripit som svar på problemet, lösningarna och redskapen man använt för att bekämpa antisemitismen och de bakomliggande premisser som legat till grund för myndigheternas agerande, helt enkelt varit otillräckliga.”
Han fortsätter sen med att “behovet av att agera kraftfullt och uthålligt förutsätter tydlighet. Man måste börja med en policy av nolltolerans mot antisemitism. Alla, både lärare och elever, måste vara medvetna om att varje sårande och illasinnat antisemitiskt påhopp kommer att få allvarliga konsekvenser. Varje form av tolerans och missriktad förståelse med avseende på rasism och antisemitism är dömda att misslyckas och göra skada..

Ilan Ben-Dov skriver sen att rapporten berör också det faktum att den palestinsk-israeliska konflikten är en fråga som utlöser yttringar av antisemitism. “Jag måste erkänna att vad detta beträffar är jag inte det minsta förvånad.”
För “om vi tar med i beräkningen både importerat hat och antisemitism från Mellanöstern som följer med in i klassrummen i vissa skolor, och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet som utmärker vissa kretsar inom den svenska vänstern, är resultatet tyvärr alltför uppenbart. En verklighet som är ett resultat av blint hat mot den judiska staten, staten Israel, ett hat som har sina rötter i okunnighet och fördomar, den så kallade ”nya antisemitismens” själva grundvalar.”

“Så vad är det då som utmärker denna så kallade ”nya antisemitism”?
Efter andra världskriget och Förintelsen, var den ”gamla” antisemitismen inte längre socialt accepterad. Trots detta försvann inte fenomenet antisemitism. De som fortsatte att hålla hatets fana högt valde helt enkelt en annan måltavla, i detta fall staten Israel, det judiska folkets nationella hemland.”
“Man kan inte längre bortse från det faktum att det inom vissa specifika miljöer inom den svenska vänstern sedan många år pågår en våldsam, gränslös hets mot Israel, en kampanj som innefattar demonisering och delegitimisering av staten Israel. Exemplen är välkända och behöver inte upprepas här.”

“Det är denna bakgrund av patologiskt hat mot Israel som har lett oss in på antisemitismens sluttande plan. Detta borde ha varit uppenbart för var och en att se, och oförmågan att bli varse detta är ett stort misslyckande.”
Ilan Ben-Dov fortsätter med att “den dialog som äger rum mellan Malmö stad och Judiska församlingen är mycket viktig, men räcker inte. Detta är en fråga som inte kan behandlas endast regionalt utan också hör hemma på regeringsnivå. Det är genom genom att bygga broar mellan svenskar och israeler med hjälp av ungdoms-, student- och kulturutbyten liksom affärs- och forskningskontakter som vi kan bekämpa okunnighet och fördomar. Rapporten om antisemitismen i Malmös skolor har tydligt visat att brådskande åtgärder är av nöden och att kreativa ansatser krävs. Det finns ingen tid att förlora!”

Det som Ilan Ben-Dov beskriver och säkert upplever här i Sverige är alltså inte samma sak som Löfven, Johansson och Strandhäll upplever som de största antisemiterna i Sverige. Det är alltså inte den i Socialdemokratin så hatade Sverigedemokratin som utgör de största antisemiterna, utan det är i Socialdemokratins egna led som enligt Israels högsta företrädare som utgör de största hatarna av judendomen, judarna och staten Israel. Så när nästa debattartikel, eller uttalande om hur stora judehatare och rasister Sverigedemokraterna är så ska de bokstavligen slå denna debattartikel av Ilan Ben-Dov i huvudet på dem och sen säga till dem om att sopa rent framför egen dörr innan de säger ett ord till om hur farliga och hatande SD är.

https://www.expressen.se/debatt/de-bar-skuld-for-judehatet–i-malmos-skolor/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Vilka bär skulden till judehatet i Malmös skolor? Israels ambassadör i Sverige Ilan Ben-Dov förklarar…

 1. Anderssonskan

  När/om Morgan J får till lagen som förbjuder förnekelsen av förintelsen och förpassar förnekaren till fängelset i 2 år ,
  Kommer det bli tomt i riksdagsbänkarna .
  Utrikesministern som förnekar folkmord, får vi låsa in .
  De Partiledare som förnekar förstörelsen av Sverige, kan vi inte låta gå lösa på gatorna .
  Men förskräckes icke .
  Då passar vi på att rösta fram riktiga politiker .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.