Äldre man utsatt för bedrägeri av “tavelförsäljare” i Borgholm

| 8 maj, 2021

Vid lunchtid på torsdagen råkade en 85-årig man i Borgholm på Öland ut för en bedragare. Enligt polisen så är tillvägagångssättet liknande de tillvägagångssätten som användes första och andra maj i Sibbhult i Östra Göinge och i Tingsryd. Vid detta bedrägeri så lurade sig bedragaren in hos 85-åringen med förespeglingen att visa upp något denne hade i sin portfölj.

När bedragaren väl var inne hos mannen ska denne kommit åt mannens plånbok och tagit innehållet i denna för att sen lämna 85-åringens bostad. En polispatrull har varit hos mannen och tagit upp en anmälan om stöld. Polisen har även fått ett visst signalement på bedragaren när de var hos mannen.
Polisens presstalesperson Evelina Olsson säger: ”Det liknar de två andra bedrägerierna. Alla tre är äldre män och händelserna är lika.

https://www.expressen.se/kvallsposten/85-arig-man-utsatt-for-bedrageri-i-borgholm/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.