Johan Westerholm: Rabia är början på en ny värld – är slutet på sionismen

Recep Tayyip Erdogan, Rabia-tecknet. Montage.

Politiska symboler är något som innehåller en stor sprängkraft. Det kan vara allt från partiernas val av blommor som symbol till hälsningar. Hälsningar eller förstärkningar av budskap med handtecken av olika karaktär. Lite är dock känt i den svenska debatten om Rabia-tecknets historia och symbolik i dagens svenska debatt.

Rabia, i stiliserad form R4BIA, är en symbol och fingertecken som används för att visa stöd för motståndet mot militärens maktövertagande i Egypten 2013 då Muslimska brödraskapets president, vald i ett demokratiskt val, störtades. Det används främst av anhängare till Muslimska Brödraskapet. Den visas genom att visa fyra uppsträckta fingrar och handflatan framåt och med tummen vikt mot handen.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.