Misstänkt grovt brott i Helsingborg, 50-årig kvinna död man anhållen för mord

| 9 maj, 2021

Polisen i Helsingborg larmades under lördagsmorgonen om ett dödsfallet i den östra delen av staden. Enligt uppgift rörde det sig om en 50-årig kvinna som hade hämtats i ambulans men avlidit innan hon kom till sjukhuset. Ärendet ska under lördagen överlämnats till avdelningen för grova brott. Polisen skrev på sin hemsida att det går för närvarande inte att utesluta att brott ligger bakom dödsfallet, och en förundersökning om mord är således inledd. Lägenheten där ambulansen hämtade kvinnan spärrades av på lördagen i väntan på teknisk undersökning.

Förutom den tekniska undersökningen av lägenheten så har polisen även knackat dörr i området för att få mer information.
Polisens presstalesperson Katarina Rusin sade: “Efter att ha genomfört flera utredningsåtgärder griper man en person som sedan blir anhållen misstänkt för mord.”
Den gripne ska enligt uppgift vara en man i 35-årsåldern. Under lördagen var det fortfarande inte känt i vilket förhållande den avlidna kvinnan hade till den anhållne mannen.

Utredningsledaren Mattias Nildén sade: “Vidare utredning får leda fram till ett svar på den saken.”
Han säger sen vidare: “En rättsläkare måste titta på ärendet för att ge svar på vad som hänt.”
Han meddelar dessutom att vidare förhör med mannen kommer att hållas under söndagen, samt att men hänsyn till utredningen lämnas för närvarande inga fler uppgifter.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-mordad-i-helsingborg-en-gripen/?fbclid=IwAR3kIVEh7vArMjD1A9gcD8db7lTOt_MW0_irnuGI-rnRk8c9GqSkLD5C6vo
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/maj/8/08-maj-1413-morddrap-helsingborg/?fbclid=IwAR2pgyPG1HyiwfkoABpodhyLtdk3HkG5X3wr5Ra35cf0AS5R9lj3hdduthc

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.