50-årig man döms till 14 års fängelse och utvisning för det brutala överfallet och misshandeln i en tvättkällare på Lidingö i december 2020

| 10 maj, 2021

En polsk 50-årig byggnadsarbetare dömdes häromdagen till 14 års fängelse för försök till mord på en 26-årig kvinna som i december 2020 blev överfallen och brutalt misshandlad i sin tvättstuga på Lidingö. Enligt uppgift höll mannen på med en renovering i huset där överfallet inträffade, och han ska ett tag efter överfallet blivit huvudmisstänkt för dådet. När polisen i början av januari gjorde en husrannsakan i hans hem i Farsta i södra Stockholm gjorde de en överraskande upptäckt under hans säng. Där stod tre lådor proppfulla med trosor i olika färger och storlekar, sammanlagt 257 par trosor hittades, tolv av dem i barnstorlek. Men polisen fann även 27 behåar och flera andra sorters underkläder.

Enligt polisen hade mannen någon typ av erotisk fetisch när han klädde sig i dessa kläder. Enligt polisen ska han även haft foto i sin mobil då han var klädd i dessa underkläder.
Han ska ha sagt i förhör: “Vad ska man säga, det är ”erotica”. Hur ser man ut i den här, hur ser man ut i den där.”
Efter domen skriver Stockholms tingsrätt att kvinnans skador var så allvarliga att hon nästan förlorade livet.
Rättens ordförande Erik Lindberg skrev i ett pressmeddelande: “Målsäganden utsattes för ett synnerligen hänsynslöst och besinningslöst våld i nära anslutning till sin bostad. Hennes dödsångest och lidande under förloppet var enormt.”

Enligt tingsrätten så kan det brutala överfallet utlösts av att mannen blev påkommen när han försökte stjäla damunderkläder. Men det är inget som den tilltalade har erkänt. I förhör ska den 50-åriga mannen sagt att trosorna tillhört kvinnor som han bland annat träffat på diskotek i Polen. Men efter överfallet så har den 26-åriga kvinnan och flera av hennes grannar kunde identifiera många av underkläderna. Vid rättegången stod mannen även åtalad för att ha innehaft en mindre mängd amfetamin, det är dock inte säkert mannen blev fälld för detta. Mannen blev däremot fälld som jag skrev ovan för överfallet och misshandeln till 14 års fängelse för försök till mord, men också till utvisning och skadestånd på 270 000 kronor till målsägaren.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/overfoll-kvinna-i-tvattstuga-doms-till-14-ar?fbclid=IwAR1o8DsDbZ3q0wfX0p3qANzcvL6DXiEkupXjJmUGHne5M5YnLeJ1QETmYAQ
https://www.expressen.se/nyheter/polisen-misstanker-trostjuv-avslojad-forsokte-sla-ihjal-kvinna-i-tvattstuga/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.