Domen: Plastfria påsen ser ut som en plastpåse – ska beskattas

“Helsingborgsföretaget har utvecklat påsar som är nedbrytningsbara och kan användas upp till 50 gånger – men ändå ska de beskattas, enligt en ny dom. ”Det är rent åt skogen”, säger företagaren Åke Rosén.

…Trots att RISE godkänt kassen för användning minst 50 gånger beslutade Skatterättsnämnden i januari att påsen ska beskattas. Enligt Skatterättsnämnden innebär det faktum att kassen till utseendet inte skiljer sig från ”typiska plastkassar” att den inte är avsedd för varaktigt bruk. Gaia överklagade beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som går på Skatterättsnämndens linje och anser att Gaia-kassen är skatteskyldig.”

Läs i tidningen näringslivet


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Domen: Plastfria påsen ser ut som en plastpåse – ska beskattas

 1. ulf

  Så är det i miljödårarnas paradis sverige……skatten på plastpåsar visar den ultimata idiotin hos de som kallas regering .🙄🙄🙄 Bildning är väl det som framstår som den största bristvaran hos dessa lågbegåvade rena pajaser….Men skatt på plastpåsar har man åstadkommit……..ja herregud 😁😁🤯🤯🙄🙄 Är detta representativt för de sk styrande..? Vi behöver hjälp från högre makt 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.