En till sjukhus vid storbråk med 50-tal inblandade i Örnsköldsvik

| 13 maj, 2021

Strax före halv två natten mot Kristi himmelsfärdsdag fick polisen det första av flera larm om ett storbråk i centrala Örnsköldsvik. Enligt uppgift ska det ha varit ett 50-tal personer som var inblandade i bråket.
Mathias Borin, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Umeå sade på morgonen idag: “Sammantaget fick vi fyra larm i tät följd som alla hade med bråket att göra. Bråken blossade upp flera gånger. Det har varit otroligt rörigt och patruller både från Umeå och Härnösand kallades till platsen. Det är åtminstone två gäng, eller kanske snarare konstellationer, som har bråkat med varandra “

Enligt polisen ska en person ha förts till sjukhus med ambulans efter att ha blivit misshandlad med ett tillhygge. På torsdagsmorgonen var tillståndet för denne fortfarande oklart, men personen ska bland annat ha fått huvudskador vid misshandeln.
Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland sade även detta i morse: “Han är hörd inledningsvis, och enligt honom ska bråken har börjat med att hans bil ska ha vandaliserats.”
Under morgontimmarna idag har det undan för undan kommit in anmälningar och motanmälningar om misshandel.

Stefan Sundberg säger: “Just nu har vi fyra eller fem anmälningar relaterade till det som hänt.”
Han berättar också att det är ett stort åldersspann bland de personer som polisen pratat med i samband med bråken, den äldste är född 1979, den yngsta 2004. Ingen person var under morgonen gripen i ärendet. Polisen berättar att det hittills varit svårt för dem att reda ut vem som egentligen gjort vad. Polisen har inte sedan i morse gjort några fler uppdateringar i ärendet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/storbrak-i-ornskoldsvik-en-till-sjukhus-i-ambulans?fbclid=IwAR0KBkgiI5-55OR3vpehHYPju60jzCca56cr3TyGUbzm6TsW9peHzcprD60

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.