Världens 4:e mäktigaste kvinna 2020 ‘vek ner sig’ för en ‘manschauvinist’ och EU har låtit händelsen ‘rinna ut i sanden’- skratta eller gråta?

| 13 maj, 2021
PHOTO BY PHILIPP VON DITFURTH/DPA/PICTURE-ALLIANCE/NEWSCOM

Det har gått två veckor sedan ‘fadäsen’ i Turkiet, som givetvis INTE var en ‘fadäs’, utan en medveten handling. 

En kvinna som rankas som den fjärde mäktigaste kvinnan i världen 2020 (HÄR) ‘vek ner sig’ för en ‘manschauvinist’ som INTE är en av världens  mäktigaste män (HÄR).

EU har låtit händelsen ‘rinna ut i sanden’.

Listan över de mäktigaste kvinnorna toppas välförtjänt av Tysklands förbundskansler Angela Merkel som visat sig ha ‘cojones’, vilket är något som EUs Ursula von der Leyen verkar sakna.

Europeiska kommissionens ordförande utsågs alltså av tidningen Forbes till en av de mäktigaste kvinnorna i världen 2020 (HÄR). men trots detta så är hon INTE i stånd att framföra kritik mot en manschauvinist som INTE är en av de mäktigaste männen i världen (HÄR och HÄR).

Angela Merkel hade knappast tolererat detta, utan sannolikt markerat genom att lämna rummet och åkt hem igen. Situationen hade troligtvis aldrig ens inträffat med henne.

Men en av världens mäktigaste kvinnor ‘viker ner sig’ för en ‘manschauvinist’. 

Påminner om ‘tomma tunnor skramlar mest’.

Skratta eller gråta?

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.