Knivattacken mot sju män i Vetlanda leder nu till åtal för mordförsök.

| 14 maj, 2021

Idag fredagen den 14 maj åtalas den 22-åring som den 3 mars attackerade sju slumpvis utvalda män med kniv på öppen gata i Vetlanda. Enligt åtalet försökte 22-åringen döda de sju männen genom att hugga dem med kniv. Fyra av dem fick direkt livshotande skador och vårdades på intensivvårdsavdelning. Den yngste av de attackerade männen är i 35-årsåldern. Den äldste är i 75-årsåldern. Tre av männen fick livshotande skador. Alla de attackerade männen överlevde dock attacken mot dem. Redan innan åtalet väckts har 22-åringen fått genomgått en så kallad paragraf 7-undersökning.

I denna så framgår det att han kunde ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för attackerna och att det finns skäl för mannen att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
Enligt kammaråklagare Adam Rullman så har inget framkommit i utredningen som tyder på att gärningarna varit planerade. Det finns ingen koppling mellan brottsoffer och den misstänkta gärningsmannen. Och allt tyder på att offren är slumpvis utvalda. 22-åringen som kom till Sverige 2016 är enligt uppgift Afghanistansk medborgare men har bott i Vetlanda vid tidpunkten för attacken.

I åtalet yrkar Adam Rullman att mannen ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff och förbjudas att någonsin komma tillbaka till Sverige igen. Nu återstår dock frågan om mannen kommer att få något straff då det med största sannolikhet bestäms att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan rättegången mot honom kommer att hållas. Under veckorna efter attackerna så har många Vetlandabor ställts sig frågan varför det inträffade. En av dessa är den Socialdemokratiska kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö som hoppas att tingsrättsförhandlingen ska ge svar på många undringar.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/knivdadet-i-vetlanda-nu-atalas-22-aringen?fbclid=IwAR0r4UlSH8C8BN3vd3FfnUMznqL2ESB2aTPSVlecYyGcXRDDhDOm4tnrZPA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.