Brand i garagelänga i Åkersberga, 17 bilar totalförstörda

| 15 maj, 2021

Vid tretiden under natten mot lördagen larmades räddningstjänst och polis till en garagebrand i Åkersberga. När räddningstjänsten anlände var det en garagelänga som brann. Initialt bedömdes spridningsrisken till ett bostadshus i närheten som stor och släckningsarbetet inriktades i att förhindra spridningen. Och beslut om att garagelängan skulle få brinna ner togs. Enheterna från de tre stationerna höll bara koll så att spridningsrisken minimerades.

Vid 4.45 meddelade ledningsoperatören Knut Holm att den längan brunnit ner helt. Han meddelade dock också att det tagit eld i en annan garagelänga som de då höll på att släcka ner. När den ena längan brunnit ner så kunde de flesta enheterna lämna platsen. Dock kommer några att vara kvar under lördagsmorgonen för att hålla koll så att branden inte flammar upp igen. 17 personbilar ska enligt uppgift blivit totalförstörda i branden. Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Men vilken rubricering branden fått är inte ännu vid 9-tiden känd. Även ambulans kallades till platsen men kunde dras tillbaka då inga personskador rapporterades.

https://www.expressen.se/nyheter/stor-garagebrand-i-akersberga/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.