Hans Sandin: Marknadshyror blir höjda hyror

På grund av Januariöverenskommelsen har nu regeringen Löfven ett antal statliga utredningar pågående där syftet är att implementera marknadshyror i Sverige. Enligt Hyresgästföreningen skulle införandet av marknadshyror kunna innebära en höjd hyra på över 50% för hyresrättsägare i Stockholm.

Ovanstående seminarium från Hyresgästföreningen den 20 april 2021 förklarar situationen gällande regeringen Löfven och marknadshyror. Kortfattat så innebär marknadshyror att fastighetsägare godtyckligt kan höja hyrorna och hyresgästen får mindre att säga till om. I dagsläget så bestäms hyran för din hyresrätt av förhandlingar mellan den lokala hyresgästföreningen och fastighetsägarna. Om marknadshyror införs så skippas denna modell. Marknadshyror innebär att hyresmarknaden privatiseras och när saker och ting privatiseras så blir det dyrt för gemene man.

Hans Sandin

JMM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.