A-traktor prejades av vägen och besköts i Ljungskile efter dispyt på bilträff på Torps köpcentrum utanför Uddevalla

| 16 maj, 2021

Under natten mot söndagen besköts och prejad en A-traktor av vägen i Ljungskile. Detta ska ha hänt enligt polisen efter att en dispyt ska ha uppstått innan eller på en bilträff på Torps köpcentrum utanför Uddevalla. När sen A-traktorn och de tre personerna som färdades i denna var på väg hem från bilträffen blev de ikapp körda av flera fordon. Enligt uppgift på polisens hemsida ska någon hängde sig ut genom en ruta och slog på målsägarens fordon med en kofot i farten medan något annat fordon körde om och tvingade målsägaren att stanna sitt fordon.

Under tumultet som uppstod på platsen ska någon ha visat ett pistol liknande föremål och målsägaren har hört knallar/skott avlossas. Enligt polisen var det tre personer i 18-årsåldern som färdades i A-traktorn. Polisen är osäkra på om de tre i A-traktorn och de som attackerade dem kände varandra sedan tidigare. A-traktorn ska ha uppvisat skador från slag från en kofot på bland annat rutorna, men om där är någon typ av skottskador på bilen är oklart. Under söndagen kommer målsägarna att höras och polisen som arbetar vidare med ärendet.

Jourhavande förundersökningsledare Lasse Ström menar att händelsen var otäck för ungdomarna som dock klarade sig utan fysiska skador.
Han säger: “De var väldigt skärrade, det var lite kaotiskt vid platsen för attacken.”
Brottsrubriceringar i ärendet är, grovt vapenbrott, försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt skadegörelse.

https://www.expressen.se/gt/a-traktor-prejades-av–vagen-och-beskots/?fbclid=IwAR0VoIgf-wYDy7erBjOD51ahPy-w2syKy3lZb2c7_qr0RQeklm_s3g7VZfw
https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan-198516

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.