Hans Sandin: Liberalernas plastpåseskatt hör hemma i soptunnan

Foto: Rickard Kilström

Plastpåseskatten har inte något som helst med miljö och klimat att göra, utan är endast ytterligare ett sätt för S-regeringen och stödpartierna att vittja folkets fickor.

Den första maj fyllde plastpåseskatten ett år. Den är knappast något kärt födelsedagsbarn då det numera kostar upp till sju kronor för en påse att bära hem mjölken i. Redan när skatten infördes var det tydligt att detta var en skatt förklädd som klimatåtgärd, men nu har absurditeterna kring plastpåseskatten antagit rent Kafkaliknande proportioner.

En ny dom från Högsta förvaltningsdomstolen gör klart att plastpåseskatten inte har något som helst med miljö och klimat att göra, utan endast är ytterligare ett sätt för S, MP, C och L att vittja folkets fickor. Domstolen slår nämligen fast att det inte spelar någon roll om en påse är miljövänlig, likt de som företaget Gaia BioMaterials i Helsingborg tagit fram med stöd av 30 miljoner kronor från EU:s miljöprogram.

Hans Sandin

Bulletin


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Hans Sandin: Liberalernas plastpåseskatt hör hemma i soptunnan

 1. Peter Kostin

  Det är märkligt, egentligen. Man köper en plastkasse som beskattas högt och bär hem paprikor som är inlindande i plast, prickigkorv i plast, kött/fläsk i plast osv osv. Jag kan fylla min kasse med varor som är förpackade i plast. För kassen betalar jag hög skatt, men inte för plastembalage.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.