Man gripen på Nynäsvägen, invid Gullmarsplan efter vansinnesfärd i stulna bilar

| 16 maj, 2021

Klockan 4.40 på natten mot söndagen larmades polisen i Stockholm om att en man rånade han en bilägare på ett fordon i Upplands Väsby, han ska sen givit sig på en bilägare med knytnävsslag och rånat till sig bilägarens fordon i Tensta.
Polisens presstalesperson Ola Österling säger: “Offret fick ett djupt jack i ansiktet och en polispatrull kör honom till sjukhus.”
Enligt uppgift ska sen mannen kört till Farsta, där han vid 05-tiden backat rakt in i entrén till polisstationen för att sen köra in i entrén till tunnelbanan. Enligt polisen ska flera personer blir vittnen till hans vansinnesfärd inne i centrum.

Ola Österling säger: “Totalt är det 14 objekt han har varit inne i med bilen.”
När mannen var igång ska många grannar till objekten vaknat av smällar från kollisionerna.
En av dessa var Britt-Marie Kullin som säger: “Vi vaknade vid fem-tiden och hörde då tre höga smällar, och såg att det var blåljus ute.”
Vid vansinnesfärden med bilen i Farsta ska ingen person skadats. Däremot har ett drygt tiotal entréer och skyltfönster kvaddats runtom i centrumanläggningen.

Däremot har fordonet han stulit i Tensta så kraftiga skador att mannen överger det i Sköndal där han rånar till sig en ny bil. Vid det rånet så ska han tagit strypgrepp på målsägaren och inte släppt förrän han rånat denne på bilen. Efter detta så följer polisen efter honom när han kör in mot Stockholm. På vägen förbereder andra polispatruller spikmattor för att få stopp på honom. På Nynäsvägen, invid Gullmarsplan, lyckas en polisbil stoppa mannens fordon. Mannen ska då även försökt köra över poliser.
Ola Österling säger: “När polismannen kliver ut så lägger mannen i backen, då smäller han i polisbilen och fordonet kilas fast mot ett räcke. Där lyckas vi sedan gripa mannen.”

Men det slutar inte där, när polisen ska gripa mannen så försöker han slåss med poliserna. Mannen som är i 35-årsåldern är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov skadegörelse, försök till grovt våld mot tjänsteman och rån. Det framkommer inte i artikeln eller på polisens hemsida om mannen var påverkad eller inte vid vansinnesfärden.

https://www.expressen.se/nyheter/man-gripen-i-stulen-bil-efter-vansinneskorning-korde-in-i-byggnad/?fbclid=IwAR0hWiUAGSowJyQtEz0fmfoNMUL6-HS7O5XvsaMyh0fXcgFlS_oFqVIsfRQ
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/larm-overfall-stockholm-farsta-centrum-198509

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.