Sandra Mattisson Dahl: Till alla skattebetalare…….

Staten Palestina styrs av bland annat partier och organisationer som Fatah och Hamas vilka båda två är terroriststämplade av EU, USA och flera andra länder, dock icke av Sverige. De sprider antisemitistisk propaganda och hat mot judar. Det svenska miljardbiståndet till Palestina går till hatpropaganda och terrorism. Palestina skjuter ständigt raketer mot sitt hatobjekt Israel. Det är uppenbart att det svenska biståndet inte används till vad det är tänkt. 

Man kan ställa sig frågan varför svenska staten anser det angeläget att stödja dessa korrupta organisationer med våra skattepengar. Palestiniernas egentliga fiende är deras egna korrupta ledare och organisationer som lägger beslag på biståndet och fyller sina egna fickor. Detta har pågått sen Palmes tid vid makten. Vi borde därför upphöra med biståndet till Palestina och fokusera mer på demokratiprocessen åt den Palestinska befolkningen så dess myndigheter kan upphöra med den antisemitiska propagandan som ständigt sprids. 

Vi borde också begränsa vårt gigantiska ekonomiska bistånd till flera andra korrupta länder, men våra politiker har fortfarande en målsättning att en procent av bruttonationalinkomsten (BNI) ska gå till just penninghjälp. Fastän vi själva är i behov av egna förbättringar på många områden. Fullständigt orimligt att betala ut en procent av skattebetalarnas pengar varje år utan att ha en egentlig plan för hur pengarna ska användas och vem som är behörig mottagare. I flertalet andra länder har man därför skrinlagt enprocentsmålet och i genomsnitt ger världens rika länder numera 0,3 procent av sitt BNI i ekonomiskt stöd. 

Vårt enprocentsmål riskerar bara att leda till att skattebetalarnas pengar försnillas helt i onödan och att våra surt förvärvade skattepengar går till ytterst tveksamma syften. Därför borde vi överväga hela biståndspolitiken en gång för alla. För inte kan väl tanken vara att vi svenskar skall uppmuntra och finansiera krig ute i världen.

Sandra Mattisson Dahl

https://www.regeringen.se/…/regeringen-antar-ny…/


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.