Niklas Gerholm: Problemen med att UR aktivt uppfostrar lärare i värdegrund

Jag hittade följande artikel från skattefinansierade Utbildningsradion och det ställer några frågor:

För det första: Är meningen att våra skattepengar ska gå till statlig massmedia att lära ut värdegrund till Sveriges pedagoger? Så här lyder UR:s uppdrag: ”Sveriges Utbildningsradio AB (UR) har till uppgift att bedriva programverksamhet inom utbildningsområdet i allmänhetens tjänst”. Jag ser inget i beskrivningen om att utbilda lärare inom värdegrund och jämställdhet.

För det andra: Ska elever särbehandlas för att de inte ”lyckats prestera”?

Då jag försökte nå Emma Unnersjö för att tagga så hittade jag henne enbart som aktiv på Facebook där hon tydligen själv är aktiv lärare på gymnasiet. Men i transparenens namn har jaf länkat hit på det instakonto UR_larare som publicerat ursprungsinlägget och ser gärna deras kommentarer i kommentarsfältet för att reda ut begreppen.

Mina kära vänner. Då vi talar om skolväsendet så är många upprörda över friskolor och koncerners vinstuttag. Jag är för vinster i välfärden och jag kommer säkerligen skriva om det under året också. Men dessa vinster i välfärden – vars problematik redan adresserats av bland annat mig och Liberalerna med en metod ingen kommunalskolsivrare ännu lyckats ta ifrån mig – är ett mycket mindre problem än att vi har lärare som Emma Unnersjö i våra barns skolor.

Att särbehandla och ompröva kunskaper som ska testas för att vidareutbilda sig eller skaffa sig ett arbete är helt obegripligt. Bakgrunden är givetvis postmodernismen igen. Se gärna videon eller läs texten om min utläggning kring varför det är ett hot mot idag. Det här är rent livsfarligt och skapar en usel kunskapsgrund i vårt land vilket kommer få oss att hamna efter på världsrankingen. Lärare som Emma Unnersjö bidrar med sin kuddrumsmenatlitet nu till de år av mörker jag talar om i den nyss nämnda videon och texten.

Att vårt public service nu går ut för att lära ut detta till människor är inte bara ett brott mot deras uppdrag utan också ett svek mot de som redan tvångsfinansierar SVT och SR. Jag skulle gärna vilja höra ansvarige chefer och Emma Unnersjö själv brodera ut texten kring vad deras intention och tanke med det här är.

Det här är alltså postmodernism. Det är det här som vi nu har att vänta oss och som bygger det nya samhället med nya unga medborgare skolade i Emma Unnersjös och UR:s lära. En lära som vi aldrig någonsin bett om eller röstat fram. Under tiden menar vår regering att vi vi har en av världens bästa skolor. Det är svårt för mig just nu att inte använda starkare ord än de jag använder. Det här är det jag vill föra ut till det svenska folket. Demontera era föreställningar och börja att tänka själva. Låt aldrig sådana som Emma Unnersjö och Utbildningsradion styra er. Och låt oss – för Guds skull – demontera Public Service en gång för alla. Då man väljer att skattefinansiera något som tills nu varit frivilligt så borde också en genomlysning gjorts och förändringar skapts. Nu vägrar man till och med genomlysa SVT och SR med hänvisning till grundlagen. Det är fan i mig inte klokt. Och kommer någon människa till och använder den här artikeln som motivering till högerpopulist finns det inte topplock nog i Europa som går. Det här är socialism och indoktrinering par excellence. Det är för att motarbeta all sådan manipulering av den fria tanken på stats-nivå som den här sidan vill verka. Dela.

PS
De tävlande barnen ”SVT:s ”Vi i femman” råkade häromdagen höra följande ordväxling från medverkande vuxna i produktionen: ”Herregud. Vi springer omkring som om vi tagit knark”. Detta orskade en panik hos produktionen som menade att de varit högst oaktsamma mot barnen genom att låta dessa genomlida denna mening. Dessa medarbetare bör inte närvara då jag spelar Playstation med min tonårsdotter. De bör överhuvudtaget inte närvara i en verklighetsförankrad värld.

Niklas Gerholm

Det Nya Paradigmet


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.