Misstänkt knarkfabrik i källaren hos SR-reportern Josephine Frej

| 18 maj, 2021

Hur står det till med SR och deras reportrar samt dem som arbetar för produktionsbolag som arbetar för SR?
Att jag frågar detta är att det nu för andra gången på kort tid framkommit att ytterligare en reporter på SR varit mer eller mindre partisk i ett reportage hon skrev. Det är dock inte så illa som den reporter som hade privata kopplingar till en islamist SÄPO klassats som ett hot mot rikets säkerhet. Nä, denna reporter höll på med att publicera en stor granskning för Sveriges Radio samtidigt som hennes man drev en misstänkt knarkfabrik i det hus de bodde i. När polisen knackade på i december förra året för att genomföra ett så kallat orossamtal med en man som bodde där efter misstankar om att han använde droger.

Så öppnade den kvinnliga journalisten dörren för dem. Hennes man uppträdde enligt poliserna på plats nervöst. En av poliserna som var med vid husrannsakan skrev i sin rapport efter husrannsakan att ”Det stinker cannabis i hela huset”.
I polisens rapport står det att ”När NN förstår att vi kommer genomföra en husrannsakan visar han oss cannabis som finns i vardagsrummet. I källaren anträffas ett tält och utrustning som tyder på framställan”. Reporterns man åtalas nu för två fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott. Enligt misstankarna har han ”olovligen framställt 355,14 gram cannabis” mellan 1 augusti och 6 december 2020.

Enligt uppgift har reportern jobbat för en rad Sveriges Radio-redaktioner, bland annat Ekot och flera specialprogram mellan 2018 och 2020. Hon jobbar nu även för en annan prisbelönt granskande medieredaktion som inte tillhör public service och tidigare i karriären även medverkat i stora tv-produktioner och tidningar. Förra året publicerade hon för Sveriges Radio en granskning som involverade brottslighet och där regeringen ställdes mot väggen. Detta samtidigt som hon bodde i huset där det, enligt åtalet, bedrevs en drogfabrik.
Journalisten sade efter att allt uppdagats: “Jag känner mig jävligt korkad och dum, att jag inte fattade vad som pågick.”

Hon fortsätter sen med att säga: “Jag informerade min arbetsgivare om att det här hänt. Det gjorde jag direkt. I december 2020. Sen sa jag att vi avvaktar. Men när allt lades ned mot mot mig tyckte de att jag kunde fortsätta. Jag jobbar ändå inte med det ämnet och jag har ingen brottsmisstanke mot mig.”
Hon förklarar sen att maken odlat cannabis för att lindra kronisk huvudvärk och valt att odla själv för att ”inte ge pengar till kriminella gäng.” Enligt uppgift är nu kvinnan åter i arbete för det produktionsbolag hon arbetade innan för.

Men att brottsmisstankarna som lades ner inte påverkar hennes arbete då hon granskar pedofiler och folk som har suttit för mord. Hon meddelar nu att hon håller på med en ny granskning för SR, som inte handlar om cannabis.
Men nu frågar jag om det är rätt person att granska något om hon inte märker att hennes man odlade cannabis, och att hon inte fattade vad som pågick i hennes eget hem?
Man frågar sig om fler av SR eller för den delen SVT:s anställda eller de som arbetar via produktionsbolag som håller på med olagliga saker, och kanske blir köpta av dem som de ska granska för att själva inte bli avslöjade?

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-knarkfabrik-i-kallaren-hos-sr-reporter/?fbclid=IwAR1ioaFf5PYsuMS2UXpx80ihQT64wrKMEAu1RSeFrtrz9auiVaYntkEB4PI
https://www.svt.se/kultur/sveriges-radio-reporter-hade-privat-koppling-till-islamist

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.