Håkan Boström: Språkkrav i äldreomsorgen – en självklarhet

Äldre människor som befinner sig i ett beroendeförhållande till hemtjänst- och vårdpersonal har rätt att kunna göra sig förstådda på sitt eget modersmål. Språkkrav är en förutsättning för att lyfta äldreomsorgen.

Ska Gert Larsson, 81 år, ha rätt att göra sig förstådd med hemtjänsten? Den hemtjänst han efter en del olyckor och sjukdom är helt beroende av. I ett reportage i helgen fick vi ta del av den gamle radioprofilens belägenhet när han inte kan göra sig förstådd i sin vardag (16/5).

Frågan om språkkrav i hemtjänsten har varit omdiskuterad i Göteborg…

Läs i GP


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Håkan Boström: Språkkrav i äldreomsorgen – en självklarhet

 1. ulf

  Detta är Löfvens Sverige.Vi gamlingar skall försöka göra oss förstådda hos otaliga icke svensktalande analfabeter som springer ut och in i våra äldre boenden som en integrationsåtgärd 🙄 Skit samma tycker regeringen som bara kastar in fler icke svenskar i omsorgen.Smitta alla bara.Det finns
  ingen tanke på omsorg av gamla svenska trotjänare,huvudsaken är att alla invandrare kan gömmas i statistiken på bekostnad av svenskar.Pensionärer i sverige skall fungera som åtgärd för underutbildade invandrare som aldeig kommer att kunna fungera i ett utvecklat samhälle.Tack Löfven,och slavpartier,så här ser alltså er utveckling ut. Ni offrar en äldregeneration på den avskyvärda mångkulturens altare utan samvets betänkligheter,svenska äldre skiter ni högaktningsfullt i.Den ruttna svenska sk vänstern når sina mål och svenska idioter röstar rött i riggade val understödda av sk opinionsundersökningar som är enbart styrmedel för att fösa folk till den flock som anges som ledande.
  De sk opinionsundersökningar som presenteras överensstämmer med det fejkade valresultat som alltid blir i stort sett detsamma oavsett hur rösterna fördelas.Så förleds gemene man att tro att valen går rätt till.
  Det passiva motstånd mot allt annat än socialism i alla myndigheter och statliga verk styr valresultat i sverige,allt annat är ren inbillning.
  Nordkorea i ett sk nötskal.🤯🤯🤯🤯 Hur kan en sån regering som Löfvens annars finnas,fullständig intellektuell katastrof.Enda man duger till är att betala Palestinas raketer mot Israel,och det gör man med ett belåtet leende,och miljarder i bidrag av våra skattepengar.Sverige är dårarnas hemvist och paradis………..🙄🙄

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.