INFEKTERAD STRID OM SPRÅKKRAV I ÄLDREOMSORGEN EFTER SD-KRAV

Vi har världens högsta skatter, men har undermålig äldreomsorg där personalen inte kan svenska. Så kan vi inte ha det. Välfärdsstaten måste prioritera denna kärnuppgifterna och lägga mycket annat åt sidan. Foto: MostPhotos.

I fyra omröstningar under våren har förslag på språkkrav inom äldreomsorg och övrig välfärd röstats ner i Göteborgs kommun. Kravet har orsakat årets mest infekterade strid i landets näst största stad. 

Att många i personalen har bristande språkkunskaper i svenska inom hemtjänst och på äldreboenden skapar oro och otrygghet hos de äldre som inte kan kommunicera med personalen. 

Därför lade Sverigedemokraterna i Göteborg en motion om språkkrav i äldreomsorgen förra året, men den röstades ned av allianspartierna tillsammans med V och MP. Striden har fortsatt med nya förslag och voteringar i olika nämnder under våren.”

Läs i SAMTIDEN


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “INFEKTERAD STRID OM SPRÅKKRAV I ÄLDREOMSORGEN EFTER SD-KRAV

 1. ulf

  I ett land där Löfven kan bli statsminister och Morgan J justitieminister råder dårskapen,därför är det fel att personal inom äldrevård skall kunna svenska 🙄🙄🤯 Hur f n förstår de en arbetsinstruktion ??? Som sagt där dårskapen och bristen på bildning tillåts råda och även framhålls som rätt………….Sverige U land.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.