“SD är ett hot mot svensk demokrati” om man ska tro Olle Wästberg och Jonna Sima på Aftonbladet

| 19 maj, 2021

I en ledare i Aftonbladet skriver konservatism och SD-hataren Jonna Sima än en gång och varnar över det enligt henne fruktansvärda som kan komma att hända om det konservativa blocket med M-SD och KD tillsammans med L skulle vinna valet. Denna gången tar hon hjälp av Olle Wästberg som enligt sig själv varit medlem i Liberalerna i 55 år och som nu säger att om Nyamko Sabuni inte byter åsikt och om att ansluta sig till de konservativa kanske han lämnar partiet för att rösta på något annat än L. Jonna Sima tar också hjälp av en annan gammal Folkpartist, nämligen Maria Leissner och Barbro Westerhlom som också funderar på att byta parti om inte Sabuni rättar in sig i ledet av SD-hatarna.

Enligt Jonna Sima ska Olle Wästberg sagt i en intervju hon fört med honom via telefon att han varnar för den nya auktoritära högerpopulismens framväxt och för att de borgerliga partier som försöker rida på den tigerns rygg. Enligt Jonna så varnar Wästberg också för att det är mycket i svensk demokrati som ligger vidöppet, särskilt då grundlagarna. Detta för att Sverige sannolikt är det land i Europa där man lättast kan ändra grundlagen. Hon skriver det Wästberg säger att i praktiken skulle den svenska demokratin kunna avvecklas inom loppet av 14 månader. Riksdagen skulle med en rösts majoritet kunna ta bort demokratin och då skulle statsministern kunna utlysa ett nyval. Och om det blir samma majoritet igen skulle riksdagen kunna fastställa den nya grundlagen.

Olle Wästberg menar att vi i Sverige under de 100 år som vi haft allmän och demokratisk rösträtt så har vi vaggats in en falsk trygghet om att demokratin är beständig. Enligt Sima och Wästberg hade man inte tidigare ingen anledning till oro men nu har vi det. Och då särskilt över SD:s syn på fria medier och opinionsbildning. Men enligt Wästberg skulle skolan också skulle kunna bli en måltavla och det för att SD säkert kommer att driva på för en mer nationalistisk läroplan. Olle Wästberg, Maria Leissner och Barbro Westerhlom men säkert också Jonna Sima är också emot att den mer eller mindre fria invandringen begränsas och menar att detta strider mot de mänskliga rättigheterna att få bosätta sig var man vill.

När man läser detta så blir man verkligen oroad över att en så kallad Liberal är så inne på att socialisera samhället och att bibehålla en skolläroplan som bygger på en socialistisk syn av lärandet.
Jag frågar mig om inte Olle Wästberg, Maria Leissner och Barbro Westerhlom redan har bytt sida och inte längre är en borgerlig väljare där frihet och fritt tänkande ska vara ledstjärnan?
Och att Jonna Sima tar upp det om att det inte behöver ta mer än 14 månader att byta ut en demokrati mot diktatur i Sverige är nog för att det nog är hennes högsta önskan om en socialdemokratisk regering kommer till makten och om de gör det så hon slipper de förhatliga Sverigedemokraterna och får dem satta i arbetsläger för omskolning.

För är där någon som har hört någon av Sverigedemokraterna i riksdagen som inte vill ha demokrati?
Likaså är det var regerings rätt att ändra skolans läroplan, och vad är det för fel på en mer nationalistisk läroplan än den som är nu?
Och vad är det för fel att ändra den så att den blir mer nationalistisk?
Och vad är det för fel på att ha en mer restriktiv migrationspolitik?
För med denna migrationspolitiken som förts sedan Reinfeldts tid den fungerar inte om Sverige ska ha en integrationspolitik.
Men det är nog det som både Sima och de tre Liberalerna inte vill, för dem är det nog bättre att Sverige faller sönder så att Socialdemokraterna kan få införa en socialistisk diktatur som sätter hela den konservativa oppositionen i läger så de för all framtid får styra landet.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/86g38d/sd-ar-ett-hot-mot-svensk-demokrati

2 tankar på ““SD är ett hot mot svensk demokrati” om man ska tro Olle Wästberg och Jonna Sima på Aftonbladet

 1. ulf

  Westberg borde kanske fundera på varför L har ca 2,5% av rösterna …………ett parti helt utan betydelse och påverkan under lååång tid bakåt.Dags att avveckla…..ett helt onödigt och marginaliserat litet parti….fullständigt betydelselöst.

  Svar
 2. Carl den 12

  Allt ont i Sverige är SD fel och tänk va många helt “förtappade” människor, som röstar på partiet som kommer lyssna på det här evigt tröttsamma kacklet.
  Är det panik om att vinna över väljarna och få folk att inte rösta på just SD, så har det enbart motsatt effekt🤔

  Calle tycker sig tro att tryggheten i skolan, går före SD ev påverkan på läroplanen.
  Det är övriga partier i regeringen, som har öppnat upp för ökad kriminalitet i samhället, via sin sk “humanistiska” politik som går rätt in i skolans värld, där man värvar barn in i kriminalitet💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.