En person död efter skjutning i Linköping

| 20 maj, 2021

Vid 18.45 på onsdagen fick polisen larm från flera personer i stadsdelen Berga i Linköping att de hört smällar som kunde uppfattas som skottlossning. Polisen sände flera patruller till platsen som de snart kunde konstatera var en brottsplats. Platsen spärrades av och tekniker har tillkallats. En person fördes från platsen i ambulans. Men de är förtegna med om personen är skjuten eller har andra skador.
Polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg sade: “Vi larmades dit på en misstänkt skottlossning och det är en person som har förts till sjukhus med ambulans men vi håller på att utreda exakt vad det här handlar om.

Vid 21-tiden meddelar polisen att ärendet är i ett känsligt läge och utredningen pågår för fullt. I nuläget kan inga fler kommentarer lämnas. De meddelade också att flera polispatruller är kvar på platsen och arbetar. Polispatrullerna på plats har hållit flera förhör och fler förhör kommer att genomföras. De säger också att polisen i Linköping kommer att ha hög synlighet ikväll, under natten och den närmaste tiden i området. De vädjar också on hjälp med iakttagelser från platsen och om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Berga under onsdagskvällen.

Vid 22-tiden meddelar polisen att mannen som fördes till sjukhus har avlidit och att de startat en förundersökning gällande mord i ärendet. Mannen ska också blivit identifierad och hans anhöriga har underrättats. Polisen meddelade också att Linköpings lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström kommer att finnas tillgänglig för media i morgon torsdag från klockan 09.00. Hon kommer dock bara på frågor om hur polisen i Linköping påverkas av gårdagens händelse, inte om själva brottet och hur utvecklingen ser ut.

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-skottlossning-en-till-sjukhus/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.