DEL 2: Regeringen och FHM har ‘offrat’ istället för ‘räddat’ liv – 10x fler än Norge, 8x fler än Finland och 3x fler än Danmark!

Danmark, Finland och Norge har lyckats utomordentligt väl.

Sverige har däremot misslyckats ‘med råge’.

Den 16/5  hade Sverige rapporterat 14.275 avlidna som en följd av COVID-19.  Samma dag hade Danmark rapporterat 2.502 avlidna, Finland 931 avlidna och Norge 774 avlidna.

Dessa siffror ger följande resultat när det gäller ANTAL GÅNGER FLER ‘coronadöda’ per capita (dvs i förhållande till folkmängd) i Sverige jämfört med respektive grannland:

3 gånger fler döda i Sverige jämfört med Danmark.

8 gånger fler döda i Sverige jämfört med Finland.

10 gånger fler döda i Sverige jämfört med Norge.

5,5 gånger fler döda i Sverige än grannländerna tillsammans. 

Sverige kunde ha ‘räddat’ liv, men valde att ‘offra’ liv (HÄR). Sverige valde att ‘offra’ pensionärer för att ‘rädda’ ekonomin (HÄR).

Medan Sveriges dödstal ligger konstant på ÖVER 100 per vecka, ligger grannländernas dödstal numera UNDER 10 per vecka. 

Sveriges hantering av pandemin fortsätter att ‘offra’ liv, istället för att ‘rädda’ liv. 

A Never Ending Story…

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “DEL 2: Regeringen och FHM har ‘offrat’ istället för ‘räddat’ liv – 10x fler än Norge, 8x fler än Finland och 3x fler än Danmark!

 1. Pelle-Jöns

  Görans informationsarbete under pandemin har varit fantastiskt.

  För min del räcker det med att titta på de personer som finns på bilden ovan, man förstår direkt att inkvoteringen på de svenska “myndigheterna” är det enda som fungerar i landet.

  Hur dessa Pellejönsar (jag tror det står en hona på scen också, men jag är inte säker, de flesta honor i den svenska statsapparaten är svåra att könsbestämma) ska kunna leva med sig själva efter det som skett är svårt att förstå. Egenskaper som avsaknad av moral, feghet, ynklighet osv. underlättar nog för dem.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.