Johan Westerholm: “Dear Minister Bolund” – Brevet från John Kerry

Miljöminister Per Bolunds försök att tillmäta sig själv en större betydelse i det internationella klimatarbetet har fått omfattande kritik. Ledarsidorna kan idag publicera det brev som John Kerry i efterhand skickade till de stater som inte fick vara med under det senaste klimattoppmötets huvudförhandlingar.

Ett brev som i sina formuleringar närmast är en anvisning till Sverige om sin plats på läktaren och som en part som är mer att betrakta som en marginalspelare i klimatarbetet. Men formulerat i artiga och inlindat diplomatiska ordalag av en av världens mest erfarna diplomater.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.