Muslimska gravplatser vid kyrkor ifrågasätts

Personer på flera skånska orter vill inte ha muslimska gravplatser vid ortens kyrkor. Bilden visar muslimska gravar på en kyrkogård i Borås. Foto: Mikael Good

Flera mindre församlingar i Skåne anlägger nu muslimska begravningsplatser, då det är brist på sådana gravplatser i Malmö. Detta har väckt protester på flera håll, skriver Sydsvenska Dagbladet. I Svedala kommun har en namninsamling lämnats in till kyrkorådet.

Orsaken till de nya begravningsplatserna är att den muslimska begravningsplatsen på Östra Kyrkogården i Malmö är full. Det har fått Malmö pastorat att säga upp sina avtal med flera omkringliggande församlingar, som tidigare har kunnat begrava avlidna muslimer i Malmö. Dessa församlingar måste nu hitta egna lösningar.”

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.