Smittskyddsläkaren varnar till nyvaccinerade, ni måste vara mer tålmodiga och vänta att börja leva normalt igen

| 21 maj, 2021

Vad var det Tegnell sa för ett tag sen om dem som som blivit vaccinerade med en dos av vaccin?
Var det inte det att de kunde få träffa och krama om sina barnbarn?
Jag har i alla fall för mig detta var vad han sade i flera intervjuer i olika mediet. Men nu kommer varningar från den ena efter den andra smittskyddsläkaren efter den andra. Den senaste som varnat ära smittskyddsläkaren Johan Nöjd i Uppsala. Även om han är gläds över att covid-smittan minskat med två tredjedelar sedan tredje vågens topp i början av april så varnar han för att slappna av för mycket. Och varningen är särskilt riktad till de som är nyvaccinerade.

Detta för att Nöjd nu ser att flera av de som nu insjuknat och ligger inne på IVA har insjuknat tre veckor efter den första vaccineringen. Han menar att det kan vara en psykologiskt effekt.
Och säger: ”när vi fått den första dosen så tänker vi att ”där satt den”, och så börjar vi planera med en gång.”
Nöjd menar nu att vi måste vara mer tålmodiga och vänta de där tre veckorna innan vi börjar göra lite mer. Och helst sv allt vänta till vi fått andra sprutan.
Så hur säker var då Tegnell på att vi skulle kunna träffa och krama om barnbarnen och vännerna redan efter den första vaccinsprutan, eller var det kanske bara en önskedröm han hade?
Så jag frågar mig nu om det inte är hög tid att sätta munkavel på Tegnell så han inte kommer med fler önskedrömmar om covid- smittan.

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/smittskyddslakarens–varning-till-nyvaccinerade/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.