DEL 3: Trots att regeringen och FHM ‘offrat’ liv för att ‘rädda’ ekonomin har Sverige INTE klarat sig bättre än de nordiska grannländerna!

Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) har bevisligen ‘offrat’ liv istället för att ‘rädda’ liv (HÄR och HÄR)

Ett etiskt (dvs bör tänka och bete oss) och moraliskt (dvs beter oss i praktiken) förfall utan motstycke i svensk nutidshistoria. 

Ekonomiskt har Sverige INTE klarat sig  bättre än Danmark, Finland och Norge.

Regeringen och FHM kunde ha ‘räddat’ liv, men valde att ‘offra’ liv (HÄRoch HÄR). Sverige valde dessutom att ‘offra’ pensionärer för att ‘rädda’ ekonomin (HÄR).

Trots att regeringen och FHM ‘offrat’ liv för att ‘rädda’ den svenska samhällsekonomin har den INTE klarat sig bättre än de nordiska grannländerna enligt följande.

Sveriges BNP krympte med 2,8%1

Finlands BNP krympte med 2,8%2

Danmarks BNP krympte med 2,7%3

Norges BNP krympte med 2,5%4

Regeringens och FHMs hantering har INTE ens ‘räddat’ samhällsekonomin bättre än de nordiska grannländerna.

Regeringen och FHM har istället ‘offra’ tusentals liv i Sverige, medan de nordiska grannländerna ‘räddat’ tusentals livs. 

Skilda världar när det gäller etik och moral.

***

1 Statistics Sweden – SCB (2021)

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/nationalrakenskaper/nationalrakenskaper/nationalrakenskaper-kvartals-och-arsberakningar/

Statistics Finland – FI (2021)

https://www.stat.fi/til/vtp/2020/vtp_2020_2021-03-15_tie_001_en.html

Statistics Denmark – DST (2021)

https://www.dst.dk/en/Statistik/emner/nationalregnskab-og-offentlige-finanser/aarligt-nationalregnskab/noegletal-aarligt-nationalregnskab

Statistics Norway – SSB  (2021)

https://www.ssb.no/en/nasjonalregnskap-og-konjunkturer/artikler-og-publikasjoner/gdp-for-mainland-norway-decreased-2.5-per-cent-in-2020

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “DEL 3: Trots att regeringen och FHM ‘offrat’ liv för att ‘rädda’ ekonomin har Sverige INTE klarat sig bättre än de nordiska grannländerna!

 1. Anderssonskan

  När en politiker ur regeringskretsen säger att det är ordning och reda i ekonomin ska man dra öronen åt sig . När en samling korkhuven inte förstår att något är fel när en elevpeng i Tensta är 100,000kr högre per år . än en plats i Mälarhöjden . Och resultatet är precis tvärt om . Bra i Mälarhöjden och helt kass i Tensta .
  Man måste nog vara lika ding som Karin Vanvård (S) för att tycka det är bra

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.