Johan Westerholm: Waldorfpedagogiken och det fria våldet

Kulturhuset i Ytterjärna. Bild: Laserpekare/CC BY-SA 3.0

Dokumentären “De utvalda barnen” på SVT om waldorfskolan Solvik i Järna har väckt debatt om waldorfskolan och antroposofin. Även om Solvik inte räknades som waldorfskola under den tid som filmen beskriver, har vissa av problemen filmen tar upp sin grund i traditionell waldorfpedagogik. Ledarsidornas Johannes Nilsson gick på en annan waldorfskola i Järna, och minns en skoltid präglad av våld, mobbning, förnekelse och en oförmåga att förbereda barnen för samhällets “andliga” krav – den grå tristess som präglar det moderna livet. 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.