En person död vid våldsam brand i Skäggetorp, polisen har inlett särskild händelse.

| 23 maj, 2021

Under lördagskvällen rasade en kraftig brand i ett flerfamiljshus i Skäggetorp. Larmet om branden kom strax efter klockan 21 under lördagskvällen och den var så häftig att de boende fick evakueras från huset. När det brann som mest var 11 räddningsenheter och 22 brandmän på plats för att bekämpa branden. Vid halv ett på natten mot söndagen meddelade räddningstjänsten att branden minskat något då vinden på flerfamiljshuset brunnit ner. Men fortfarande på söndagsförmiddagen var räddningstjänsten kvar på platsen då ett plåttak skulle lyftas från huset och då de befarade att branden skulle blossa upp igen då det kommer syre till glödbädden.

I samband med insatsen hittades en person död i byggnaden. Den döde är inte identifierad, men polisen har en uppfattning om vem det kan vara och har underrättat anhöriga till den personen. Under inledningsskedet på branden så andades flera poliser och boende in brandrök, dessa tog sig till sjukhus för att kontrolleras för rökskador, men ingen av dem ska ha fått några allvarliga skador. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse inledningsvis, men de har också startat en särskild händelse i ärendet då ingen naturlig orsak till branden har hittats.

Polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg säger: “Det kan komma att bli fler rubriceringar. Det finns ingen naturlig orsak till branden. Vi vill gärna komma i kontakt med vittnen om kan ha sett något eller vet något om detta. Det är en svårjobbar situation och ett pussel att lägga. Vi har väldigt många resurser som jobbar med detta.”
Och i samband med den särskilda händelsen så utreder nu polisen om där finns ett samband till mordet på en ung man i Linköping i torsdags.

Vakthavande polisbefäl Peter Ström säger: “Vi har haft en del händelser och grova brott i Linköping den sista tiden. Vill vill se om det kan finnas kopplingar till dem.”
Polisen vädjar också till allmänheten om hjälp, och de som har information om branden uppmanas att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14 eller via polisens tipsformulär.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/fullt-utvecklad-lagenhetsbrand-i-skaggetorp?fbclid=IwAR2-6aoIQ1Z8kJ8gtxU7Wvmd-Naw_tI8DH_RpadW4Pp7clv4dg4nzyNKdkU
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bnEXav/en-dod-i-valdsam-brand–polisen-inleder-sarskild-handelse?fbclid=IwAR2Z0L1wwllJhl976P-xQONi_My9V0_gijcem4Z7Lwd0oXSolQeTI1JWpNE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.