Sprängning i eller bredvid butik i Lindängen i Malmö

| 23 maj, 2021

Vid 14.30-tiden på söndagseftermiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en adress i Lindängen i Malmö. Detta efter att flera larmat om att det hörts en explosion i området. Enligt uppgift ska det vara en sprängladdning som exploderat vid en livsmedelsbutik och en restaurang i området och en person har förts till sjukhus med ambulans. Detta ska enligt polisen vara en butiksanställd. Det är dock inte känt hur skadeläget är för personen. Enligt polisen ska det också varit kunder i butiken vid sprängningen. Hur det gått för dessa är det inte känt.

Själva explosionen ska dock inte skett utanför affären utan i nära anslutning till restaurangen, som ska vara en pizzeria.
Mats Steer på räddningstjänst Syd säger: “Det vi vet är att det är ett explosivt ämne som inte kommer från pizzerian. Det är inget gasolmaterial som har som har smällt.”
Ock enligt uppgifter som Sydsvenskan fått reda på ska någon form av sprängladdning kastats in i grilldelen på Pizzerian där den exploderade. Polisen har spärrat av ett stort område och kallat in Nationella bombskyddet och kriminaltekniker till platsen.

De ska även ha skrivit en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse i ärendet. Enligt polisen så tror de att sprängningen och förövaren/förövarna kan ha fångats på en övervakningsfilm, då polisen satt upp en tillfällig övervakningskamera på andra sidan gatan till brottsplatsen. Polisen ska också genomföra en så kallat digital dörrknackning i området, där boende i närområdet rings upp och förhörs. Detta för att få en bättre överblick av händelseförloppet. Ännu är polisen tidigt inne i utredningsarbetet och det finns för närvarande ingen misstänkt eller gripen för sprängningen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/explosion-i-malmo-4
https://www.expressen.se/kvallsposten/explosion-utomhus-i-malmo/

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.