15-årig flicka anklagad för bombdådet i Malmö under söndagen

| 24 maj, 2021

Två personer har under måndagen anhållits misstänkta för sprängningen på Lindängen i Malmö på söndagen. Enligt uppgift ska de anhållna vara en 15-årig flicka och en 21-årig man. De två misstänks för att ha placerat en sprängladdning utanför butiken och det ska ha varit flickan som varit drivande vid sprängningen.
Kammaråklagare Tomas Olvmyr som leder förundersökningen säger: “Att en så ung person som flickan anhålls är ovanligt och att så nu skett tyder på att misstankarna mot flickan är mycket starka. Det krävs synnerliga skäl. Och allmänfarlig ödeläggelse är ett riktigt allvarligt brott.”

Tomas Olvmyr menar också att de två misstänkta har placerat ut någon typ av sprängladdning utanför butiken. Olvmyr menar också att det föreligger starka häktningsskäl mot flickan. Flickan ska redan under söndagskvällen gripits av polisen medan mannen greps tidigt under måndagsmorgonen. Olvmyr vill dock inte i nuläget säga något om hur de två misstänka ställer sig till misstankarna, eller vad de två har för relation till varandra. Detsamma gäller vad de två kan ha haft för motiv. Polisens presstalesperson Nils Norling kan ännu inte säga vad som orsakade explosionen.

Polisen har arbetat på plats sedan explosionen och bombgruppen och tekniker har säkrat material på platsen som sänts på analys. Polisen sade under söndagen att det fanns övervakningskameror på platsen och att de skulle gå igenom filmmaterialet där för att se om de fångat händelsen på film. En spekulation från mig så kan det vara de eller den filmen som gjorde att polisen så fort kunde gripa flickan och mannen, detta är dock bara en spekulation från mig om ärendet.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/flicka-och-ung-man-anhallna-for-sprangning-/?fbclid=IwAR2WK6GsruGPxks8X38iQhTd6Uyzg3bmYvJQWH5CugR7ToejXSyrFvMVL2Q

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.