Fattigpensionären Eili: ”Vi har blivit blåsta”

Se Eili berätta mer om den tuffa tillvaron som fattigpensionär Foto: Per Nilsson

“När medellivslängden ökade och ekonomin inte längre rusade vid 1900-talets slut gjordes pensionssystemet om. Och det finns de som tillhörde det tidigare systemet som nu ser konsekvenserna av omläggningen på nära håll.

Eili Hirdman, 80, insåg sent hur lite pengar hon skulle få i pension. Hon växte upp med ett pensionssystem som gynnade henne men som förändrades under 1990-talet. Nu klarar hon sig tack vare det faktum att hon har sambo.”

Läs i Svt


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Fattigpensionären Eili: ”Vi har blivit blåsta”

 1. Göran

  Och de är ändå den grupp, ATP-gruppen, som klarat sig bäst med marginal. Att man behövde göra om Ponzi-systemet som ATP systemet av S utformades till en gång till något annat begrep de klarsynta redan efter Rapaports pensionsrapport 1976. Men att så i grunden göra om systemet att dels dränera det gamla ATP systemet via riktigt skumma avgifter på 12 siffriga belopp (sic!) och dels ha fortsatta spärrar uppåt, 8,13 basbelopp, och jättestor startavgift neråt, 1 basbelopp idag ca 47 600, är direktohederligt. Och så kronan på verket….trumvirvel….att lägga över allt ansvar på pensionärerna via den s.k. bromsen. Pensionärerna står risken för något de absolut inte kan rå på nämligen konjunkturen i Sverige.
  Tänk tanken att ett privat p-försäkringsbolag haft sådana villkor i sina avtal…..man kan bara gissa hur strimlade de hade blivit av vänsterjournalisterna i SVT och övrig MSM.

  Notera nu särskilt att detta är en ök mellan S (SAP), M (H), L (FP), C (BFB) och KD. Och där var ALLA lika goda kålsupare. FP representanten beskrev överenskommelsen som något som skett “den underbara natten”.
  Så när vår (hrm, hrm) statsminister pratar om “respektavstånd” och “600 kronor” tuggandes sin vanliga fradga när han skall låta övertygande är det någon spinndoktor som skrivit talet. För respektavstånd är inte ett ord jag bedömer att han begriper. En man som ökade sin egen lön med 4 000 i år. Från 176 000 i månaden till 180 000.

  Varför är då debatten så svag? Varför blir inte politikerna grillade av SVT och MSM? Därför att politikerna äger SVT och MSM. Enkelt. Precis somm i det forna kommunistblocket i Östeuropa och Sovjet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.