Har Jan Guillou blivit islamist på gamla dar? Man frågar sig detta efter söndagen krönika av honom.

| 24 maj, 2021

Har ultrakommunisten och judehataren Jan Guillou förlorat allt förstånd han hade kvar när han i sin söndagskolumn i Aftonbladet sågar Dokus avslöjande om att en SR-reporter inlett en privat relation med islamisten Raad Al-Duhan?
Ja man kan verkligen fråga sig det när han skriver att “det är illavarslande att det var den med Säpo kollaborerande hatsajten Doku som lyckades skandalisera en reporter på Ekot med ett enda ord. ”Relation” med av Säpo misstänkt arab. Tvetydigheten var avsiktlig. Och fejk som alltför många gick på. Och när Mellanösternexperten Göran Persson i sin fjäskintervju i DN bekräftade påståendet om antisemitism i SSU-Malmö måste bero på det där med slagordet ”krossa sionismen”. Göran Persson kanske tror att sionism är en etnicitet och inte en ideologi.”

Man frågar sig då varför han kallar Doku för en hatsajt och vad han menar med att Säpo kollaborerande med sajten och varför han inte benämner Raad Al-Duhan med benämningen islamist utan bara som misstänkt arab?
För att få reda på dessa frågor så får man gå långt tillbaka i Guillous liv och hans hat mot de svenska myndigheterna som satt han i fängelse för spioneri och omstörtande verksamhet 1973. Men inte många tänker på att han borde suttit inne mycket längre än de 10 månaderna han fick då han var betald spion åt KGB. Enligt hans eget påstående i syfte att infiltrera organisationen. Han har också under lång tid stött Araberna mot de enligt Guillou så hemska israelerna. De som han i samma söndagskrönika säger är krigsförbrytare som vid tidigare krig mot hans älskade Palestina där de ska ha bombat sjukhus och skjutit prickskytte mot ambulanser.

Men som sagt var Guillou går inte bara till attack mot Doku, SÄPO och de tidningar som skrivit om den enligt honom “misstänkta araben” utan han gick också till attack mot Göran Persson som han kallar för djupt okunnig. Så enligt Guillou är den enda som är expert på allt som handlar om Israel, Palestina och Mellanöstern är han själv. Likaså är han den enda som kan urskilja en islamist. Och det är ju inte Raad Al-Duhan, för han är ju bara “misstänkt”.
Jag frågar mig hur Guillou kunnat bli en sådan expert på alla dessa områden?
Är det när han skrev rapporter till KGB, eller var det när han om Carl Hamilton, eller möjligen när han skrev om korsriddaren Arn Magnusson?

Detta får vi nog aldrig veta för när han blir kontaktad av Expressen om sin söndagskrönika och de frågade honom varför han kallar Doku för en hatsajt så så frågar han Expressens reporter, “Varför ringer du egentligen, du vill anmäla en avvikande uppfattning?
Han vill alltså inte svara på varför han kallar den partipolitiskt och religiöst obunden insamlingsstiftelse Doku som granskar svensk jihadism för hatsajt. Och när han sen blir tillfrågad om han vill utveckla det här med ”hatsajt” så svarar han, “Nej, inte i Expressen.”
Den journalist som började skriva om SR och jihadisten var Sofie Löwenmark, och hon betonar att de enda som kritiserat Doku är de som de satts till att granska. Nämligen de islamistiska miljöerna. De har heller inte förrän nu blivit kallade för hatsajt.

Så nu måste en relevant fråga bli, har Jan Guillou blivit islamist på gamla dar?
För har han blivit det borde väl SÄPO granska honom ordentligt i sömmarna.
Sofie Löwenmark säger också i slutet på Expressens artikel: “Att Jan Guillou skriver ”en misstänkt arab”, det säger så mycket om den parallella verkligheten han lever i på något sätt. Han nämner inget om mordhotet mot Gefle Dagblads chefredaktör och utvisningsbeslutet som ytterst har fattats av regeringen. Utan bara ”misstänkt arab”. Jag är dessutom själv halvarab. Det bor väldigt många människor i det här landet med arabiskt ursprung, men han vill få en att tro att Säpo bara jagar araber. Då har man inte förstått den våldsbejakande islamistmiljön som innehåller alla möjliga nationaliteter inklusive etniska svenskar. “

Så nu frågar jag än en gång om Jan Guillou blivit islamist på gamla dar?
Jag frågar mig själv också hur länge Aftonbladet vill ha honom kvar som krönikör efter detta?
För om SÄPO börjar granska honom så ser det väl inte så bra ut om han stöds av den tidningen ägare Schibsted Media Group, eller för den delen LO som är minoritetsägare i tidningen.
Så jag frågar mig också hur länge Aftonbladet kan ha kvar honom som kolumnist?
Men med tanke på de andra kolumnisterna tidningen har så är det kanske en konstig fråga att ställa för i den tidningen har det samlats många kolumnister med mindre verklighetsförankring än i någon annan tidning med kanske undantag för ETC och den nedlagda Flamman.

https://www.expressen.se/nyheter/jan-guillous-attack-mot-hyllade-sr-avslojandet/?fbclid=IwAR1Cx6B8R2EGBeafRxGJTkjSAC9vvKBITqGqTqFsA4iqXG9Tz9ZzIsh3Iu0
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/pA31jG/ur-bombliberal-synvinkel-gick-kriget-bra?fbclid=IwAR1oGkDtxvpmRKhWDJlaJCT2BNH4amEbTz6Jdwczyk96EoD0wy4kDwgCmkY

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Har Jan Guillou blivit islamist på gamla dar? Man frågar sig detta efter söndagen krönika av honom.

 1. Anderssonskan

  Det måste väl varje tänkande människa märkt de senaste åren .
  Gardinen är på väg ner för det Guillotska intellektet.
  Det blir patetiskt när en så otroligt duktig person ständigt försöker hänga sig kvar i rampljuset , trots att åldern tar ut sin rätt .
  Ett gott råd Janne . Använd lite av alla dina stålar och skjut några elefanter och lejon , eller något annat du tycker om .
  Och hittar du en enhörning , så knäpp den också .
  Det borde ge lite rubriker .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.