Löfven (S) kräver utredning av våldet i Gaza – säger att USA bär en stor del av skulden genom att flytta sin ambassad till Jerusalem

”Våldet måste få ett stopp”, säger statsminister Stefan Löfven till TT och anser att USA bär en stor del av ansvaret för våldsamheterna i Gaza. Foto: TT

“Efter de blodiga protesterna i Gazaremsan kräver statsminister Stefan Löfven (S) en oberoende utredning av det dödliga våldet. Även flera europeiska länder står på hans sida.

– Efter det vi har sett, med så många människor dödade och skadade, så är det befogat med en oberoende utredning, säger statsminister Stefan Löfven till TT.

Även utrikesminister Margot Wallström (S) har fördömt våldet.

Liksom utrikesministern menar Stefan Löfven att USA bär en stor del av skulden genom att flytta sin ambassad till Jerusalem.

– Alla visste att om USA beslutar sig för en flytt av ambassaden, så kommer det att påverka, säger Löfven till TT”

Svt


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Löfven (S) kräver utredning av våldet i Gaza – säger att USA bär en stor del av skulden genom att flytta sin ambassad till Jerusalem

 1. Göran

  Det är mycket USA “bär skulden till”. T.ex. att vi inte sedan 75 år pratar ryska i Sverige. Att Västvärlden haft den mest makalösa ekonomiska utvecklingsperioden i mänsklighetens historia från 1945 och framåt.
  Att vi fortfarande, ett litet tag till innan S lagstiftarna slår igen dörren, har yttrandefrihet. Och tusen andra saker. Så visst ansvarar USA för mycket i vår värld.

  Men vår (hrm,hrm) statsminister personifierar med sitt uttalande uttrycket: det som kommer i påse har ofta varit i säck.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.