Dom mot den 20-åriga mördaren i Rissne har fallit, 13 års fängelse

| 25 maj, 2021

Idag föll domen mor den 20-åriga mannen som som den 2 januari i år oprovocerat högg ihjäl flerbarnspappan Joakim vid en bankomat på Rissne torg i Sundbybergs kommun. Mannen som tidigare var dömd för ett mycket uppmärksammat knivmord på Enskede gårds gymnasium 2017 och som satt inne på rättspsyk i Huddinge. Därifrån han rymt två veckor innan knivdådet i Rissne döms nu igen för ett liknande brott. Men denna gången blir det inte rättspsykiatrisk vård han får, nu handlar det om ett fängelsestraff i 13 år. Den 20-åriga mannen har erkänt att han utdelade huggen mot Joakim, men förnekat rubriceringen mord.

I en rättspsykiatrisk undersökning efter mordet i Rissne bedömdes han begått mordet under påverkan av en allvarlig psykisk störning, vilket skulle innebära att det fanns förutsättningar att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård. Men Rättsliga rådet gjorde dock bedömningen att mordet inte begicks under påverkan av en allvarlig psykisk störning, därför skulle mannen dömas till fängelse istället för vård.
Rådman Patrik Skogh säger i ett pressmeddelande: “Mot bakgrund av att det fanns en viss tveksamhet i den rättspsykiatriska undersökningen och då Rättsliga rådet var enigt i sin bedömning anser tingsrätten att den rätta påföljden i detta fall är fängelse.”

Men med tanke på att 20-åringen rymt från rättspsyk en gång och då begått ytterligare ett mord så får vi alla hoppas på att han får fängelse och att inte domen överklagas till Hovrätten och att de ändrar domslutet. För är man så kallblodig så hör man inte hemma någon annan stans än i ett fängelse. Och med tanke på att de rättspsykiatriska anstalterna är så slapphänta att de tar ut dömda mördare på gruppromenader där det var tre dömda och två vårdare så borde ingen få rättspsykiatrisk vård inte utanför fängelserna.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/knivmordade-smabarnspappa-idag-vantas-dom-mot-20-aring?fbclid=IwAR0_-8_4u0P7uUXuGYGJSjvxo5Wra4Fs3P2VHz-P3xuS4Ysl5rKbEJbPfL8
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/rattspsyk-i-huddinge-startar-utredning-efter-knivmordet-i-rissne
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-mordet-pa-pappa-i-rissne-rattpsyk-i-huddinge-slutar-med-promenad-i-grupp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.