Tre ungdomar på 16, 16 och 17 år åtalas för rån mot 12-årig pojke

| 25 maj, 2021

Tre ungdomar har nu blivit dömda för ett rån som de begick den 24 oktober i fjol i centrala Kalmar då de omringade en tolvårig pojke som stod och väntade på en buss tillsammans med en kompis. Enligt uppgift började pojken och hans kompis prata med ungdomarna som nu är 16, 16 och 17 år gamla. Ungdomarna fick pojkarna att följa ned den bort från busshållplatsen till stadsbiblioteket där pojkarna blev tvingade ner på marken.

Därefter så tvingade en av ungdomarna 12-åringen att ta av sig sina skor då han ville ha dem. De ska också tvingar 12-åringen att ta fram sitt id-kort som en av ungdomarna fotograferade innan de hotade 12-åringen om att polisanmäla händelsen. De två rånade lämnades sen vis stadsbiblioteket och begav sig därefter mot centralstationen i Kalmar dör han träffade på en väktare som han berättade vad som hänt.

Väktaren kontaktade i sin tur polisen om vad som hänt och polisen ryckte ut. När polisen sen anlände till platsen och skulle skriva en anmälan så frågade denne om 12-åringens namn och personnummer. Pojken blev då rädd och vågade knappt uppge det på grund av ungdomarnas hot. Polisen fick dock pojken att ändra sig och lämna ut uppgifterna så anmälan kunde skrivas. Senare under dagen kunde polisen gripa de tre ungdomarna som då misstänktes för rån.

Den som fotograferade id-kortet misstänktes även för övergrepp i rättssak. De tre ungdomarna nekade till brott, en av dem menar att han blivit tvingad att erkänna brott av en bekant. Enligt en av 16-åringarna har i förhör berättat att han inte har ned rånet att göra men att han skulle få 1 000 kronor om han erkände det.
Nu har rättsfallet kommit så långt att åtal har väckts för rån och i ett fall för övergrepp i rättssak. Hur det kommer att gå i rättegången får vi se när den sätter igång.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/tolvaring-ranades-av-gang-tvingades-att-ta-av-skorna/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.