Hemtjänstbilar i Stenungsund vandaliserade under natten till torsdagen

| 27 maj, 2021

Vad för ont har folk emot hemtjänsten och deras bilar kan man fråga sig?
För detta är inte första gången deras bilar blir vandaliserade i Sverige, för det var vad som hände under natten mot torsdagen i Stenungsund. Ja visst kan man bli förbannade på dem ibland när de kör som de stulit bilarna, men då får man kontakta dem en annan gång de är där eller helt sonika ta registreringsnumret och ringa till deras kontor och berätta vad som hänt. För det kan ju vara så att de fått ett larm om att någon gammal människa gått och trillat eller ligger så sjuk att var sekund räknas.

Men man gör inte så som någon gjorde i Stenungsund under natten mot torsdagen, nämligen att punktera däcken på 16 av hemtjänstens bilar där de står uppställda på en parkeringsplats intill deras arbetsplats och kontor.
Rickard Persson, sektorchef för socialtjänsten i Stenungsund sade på torsdagsmorgonen: “Jag tycker det är fruktansvärt, ett angrepp mot vår verksamhet och mot de personer som vi ska ge en trygghet. Det är en utsatt grupp som behöver stöd och hjälp.”
Han säger visare att händelsen inneburit ett avbrott i verksamheten.

Men Rickard Persson berömmer sin personal och deras initiativförmåga, då de under torsdagen tar sina egna bilar till brukarna och försöker få dagen att rulla på så normalt som möjligt.
Han säger: “Våran personal startade upp morgonen precis som vanligt men de har fått åka ut i sina egna privata bilar och vi har fått prioritera om. Men det finns inga brukare som inte har fått sina behov tillgodosedda.”
Richard Persson räknar dock med att samtliga bilar kommer få nya däck under dagen, men vågar inte yttra sig i hur mycket det kommer att kosta.

Skadegörelsen är polisanmäld av Stenungsunds kommun, men om polisen har varit på plats är dock inte klarlagt och på polisens sida står inget skrivet om skadegörelsen. Som tur var får man ändå säga så verkar inte nattpatrullens fordon blivit utsatta för någon skadegörelse så brukarna har inte under natten lidit någon skada av sabotaget och vandaliseringen av hemtjänstens bilar.

https://www.expressen.se/gt/just-nu-sabotage–mot-hemtjansten/?fbclid=IwAR1R-lQf-L7hTFFyZOJuyVTHBkzkaMqZiK7VFgilTidkHAncdqfmGO2HEbs

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.