Johan Westerholm: Tro & Solidaritet tillät antisemitismen växa i Socialdemokraterna

Muslimska brödraskapet, Tro och Solidaritet. Montage.

Professor Ulf Bjereld, tidigare ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet menar i en kommentar till DN att förståelsen för Israels situation har vuxit över tid. En kommentar vars relevans det finns all anledning att ifrågasätta. Socialdemokrater för Tro och Solidaritet har de senaste decennierna varit en aktiv del i partiets antisemitiska och Israel-fientliga utveckling.

”Förståelsen för Israels situation har vuxit över tid inom Socialdemokraterna”, säger Ulf Bjereld, som är professor i statsvetenskap och före detta ordförande för S-organisationen Tro & Solidaritet till Dagens Nyheter i en kommentar till Ewa Stenberg i en intervjun. Han beskriver hur den växande antisemitismen påverkat socialdemokraternas syn, ingen vill formulera sin kritik mot Israel på ett sådant sätt att de framstår som antisemiter.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.