TERRORATTACK: Gärningsmannen i Vetlanda ropade ”Allahu akbar”

Den misstänkte afghanen sköts i benet av polis efter att han attackerat flera personer i Vetlanda med en kökskniv. Foto: ​Cecilia Lindström/Polisens förundersökningsprotokoll
“Den misstänkte gärningsmannen i Vetlandadådet ropade ”Allahu akbar” minst två gånger i samband med knivattackerna. Det framkommer under rättegången som nu inletts. I tidigare förhör har han sagt att han fick mord i sinnet när en person förnekade Guds existens.Nyligen har det också framkommit att mannen kan vara elva år äldre än han uppgett.

Världen idag har tidigare berättat att det finns uppgifter om att gärningsmannen i Vetlandadådet ropade ”Allahu akbar” (Gud är större) i samband med att han attackerade flera personer med kniv den 3 mars. Det är något som har bekräftats under rättegången som inleddes i fredags.

Ett av offren, en 59-åring som enligt Smålands-Tidningen tidigare tjänstgjort inom militären i Mellanöstern, vittnade om hur gärningsmannen ropade ”Allahu akbar” innan han attackerade honom.

Den misstänkte ska också, enligt både polisen och egen utsago, ha ropat “Allahu akbar” i samband gripandet, då han förde kniven mot sin egen hals varpå polisen sköt honom i benet.”

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.