Höll inte coronaavstånd i kassakön på Lidl som slutade i brottningsmatch, döms nu för ofredande.

| 28 maj, 2021

I ett rättegångsfall om coronaavstånd så har nu rätten dömt en 44-årig man för ofredande till 30 dagsböter av Göteborgs tingsrätt. Det hela startade den 5 december i fjol i en kassakö på på Lidl i Mölndal som resulterade i en brottningsmatch mellan den dömda 44-åringen och en annan man. Brottningsmatch slutade först när polisen tillkallades. Och när polisen anlände så anklagade båda männen varandra för att inte hålla smittsäkert avstånd. Den ena mannen förklarade i polisförhör att den andra mannen sagt till honom att hålla avstånd, samt att han när han gjorde det lät onödigt kaxig och aggressiv.

44-åringen ska sen ha gått emot den andra mannen och satt båda händerna i bröstkorgen på mannen varefter brottningsmatchen inleddes och båda männen hamnade på affärsgolvet. Förutom vittnesuppgifter från andra personer i kön så spelades händelsen in av butikens övervakningskamera. Den knuffade mannen krävde också ett skadestånd av 44-åringen på 5 000 kronor för knuffen ska också ha orsakat viss smärta. Men det skadeståndskravet ogillades av rätten.
Så sensmoralen i det hela är att man i dessa tider alltid ska hålla avstånden var du än är.

https://www.expressen.se/gt/krim/brottningsmatch-pa-lidl-efter-brak-om-avstand/?fbclid=IwAR0nEqS2GHoyZv5-uLxOeaJyr8Ul6luAY9yrfp91VZmAMe1gmgR-PBy4Yac
https://www.molndalsposten.se/nyheter/höll-inte-coronaavstånd-i-mataffären-en-man-döms-efter-brottningsmatch-i-kön-1.48137226

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.