Tioårig pojke huggen i halsen med penna på skola i Göteborg av annan elev

| 28 maj, 2021

“Stickvåldet” ökar för var dag som går i Sverige, men inte nog att det ökar det sjunker i ålder också. Ett sådan händelse med en ung förövare och ett ungt offer hände under fredagsförmiddagen på en skola i Göteborg. Hur gammal förövaren är framgår inte av GP:s tidningsartikel men offret ska ha varit 10 år gammalt och ska ha blivit huggen med en penna i halsen. Enligt rektorn på en aktuella skolan så plåstrades eleven om på platsen och vårdnadshavaren hämtade barnet och körde det till sjukhus. Rektorn säger också att skolan har vidtagit åtgärder för att detta inte ska hända igen.

Och enligt polisen har den andra eleven stängts av från skolan.
Polisens presstalesperson Christer Fuxborg sade vid 15-tiden: “Pennspetsen sitter kvar i halsen på pojken och vi är på plats på Sahlgrenska nu för att hålla ett kort förhör.”
För övrigt säger rektorn att hon inte får kommentera enskilda fall och är inget jag kan bekräfta då hon har tystnadsplikt. En polisanmälan om misshandel har upprättats i ärendet.
Pojkens mamma berättade senare på dagen att hon fick ett samtal från en lärare på skolan som löd “din son har blivit huggen i halsen.”

Man frågar sig vad som for igenom dem mammans huvud i den situationen?
Man frågar sig också varför inte skolan larmade efter en ambulans som kunde fört pojken till sjukhus istället för att mamman skulle hämta honom?
Jag frågar mig om det verkligen är bra omvårdnad av barnen, eller var det kanske för att försöka förminska det inträffade?
Något som inte heller framgår i artikeln är om polisen var på skolan under dagen eller de bara besökte offret på sjukhuset?
För om så är fallet så frågar man sig varför de inte var på skolan och talade med övriga elever?

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/pojke-huggen-i-halsen-med-penna-på-skola-i-göteborg-1.48358704

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.