Två misstänkta mordförsök i Haparanda på två dagar

| 28 maj, 2021

Klockan 16.30 på torsdagseftermiddagen fick polisen larm om att en skadad man hittats i Haparanda.
polisen skriver på sin hemsida: “Skadorna tyder på att mannen utsatts för brott. Ett flertal patruller är skickade till platsen och jobbar med inledande åtgärder i ärendet.”
Polisen i Haparanda meddelar vidare vid 16.30 att de inte lämnar fler uppgifter i ärendet för närvarande, men att det inte bedöms föreligga någon fara fara för allmänheten. Strax innan klockan 18 uppdaterade sin information med att två personer har gripits skäligen misstänkta för försök till mord. De meddelade då också att en plats är avspärrad för teknisk undersökning och att polisen jobbar vidare i ärendet med inledande utredningsåtgärder.

Och de två sista dagarna har varit hektiska för Haparandapolisen då det i onsdags eftermiddag också inträffade ett mordförsök i staden. Då var det en man som angrep en man i 35-årsåldern med ett tillhygge i centrala Haparanda. 35-åringen fördes till sjukhus där han enligt uppgift fortfarande vårdas med allvarliga skador. Enligt polisen är mannen så svårt skadad att förhör med honom inte ännu kunnat hållas. Under onsdagskvällen kunde en man i 20-årsåldern gripas som misstänkt för försök till mord och efter förhör med mannen beslutade en åklagare att mannen skulle bli anhållen.
Polisen vill i nuläget inte kommenterat huruvida de båda brotten har något samband.

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-mordforsok-i-haparanda/?fbclid=IwAR3g46l3qKQUvbGWQB1M1L_g7DVJdFODFXzs2LoOZEXImS-Q13oef-Gi92s

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.