Man bar kippa – slogs ned på öppen gata i Göteborg

Det strömmar in rapporter från olika delar av landet om hat, hot och våld mot judar efter att konflikten mellan Israel och Hamas eskalerade (Arkivbild). Foto: Henning Kaiser/AP/TT & Fredrik Sandberg/TT

En judisk man med kippa slogs ned på öppen gata i Göteborg i onsdags och på en skola i Malmö har en 12-årig judisk flicka utsatts för trakasserier. Det är två exempel i raden av övergrepp mot judar i Sverige i kölvattnet av konflikten mellan Israel och Hamas i Gaza.

Den 12-åriga flickan hade varit öppen med sin judiska identitet, och hade tagit med sig en chanukka, sjuarmad ljusstake, till en lektion om religion i mars.

Efter det började trakasserierna, berättar hon för Dagens nyheter. En elev sa på arabiska att hon hatade henne, hon upptäckte spottloskor på sin jacka och fick höra ”Free Palestine” när hon gick förbi vissa barn i korridoren…”

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.